Slavko Jovičić -

БиХ - ИВЗ - реаговање/ЈОВИЧИЋ: ЦЕРИЋ ВРХОВНИ ПОЛИТИЧКИ ЛИДЕР БОШЊАКА

Autor sjovicicslavuj | 20 Jul, 2010 | read_nums (487)


      
          САРАЈЕВО, 20. ЈУЛА /СРНА/ -  Позив замјеника врховног поглавара Исламске заједнице /ИЗ/ у БиХ Исмета Спахића да се не гласа за оне који су рекли да је у Добровољачкој улици почињен злочин, показује да је поглавар ИЗ-а Мустафа Церић са својим најближим сарадницима врховни политички лидер у бошњачком народу, те да је много важнији и од Хариса Силајџића, Златка Лагумџије и Сулејмана Тихића - сматра посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

          Јовичић је у изјави Срни рекао да није изненађење што се у медијима огласио Спахић који позива бошњачке повратнике у РС да масовно изађу на изборе и да гласају против Милорада Додика и СНСД-а, те да би овај позив требало да буде помоћ на изборима опозицији РС, оцјењујући да је то бескорисно.

          Јовичић је указао и на чињеницу да је Исламска заједница у БиХ недавно у одговору на писмо Комисије за испитивање утрошка донација у БиХ о достављању података о трошењу донација, истакла да су вјера и религија одвојени од државе и да се од њих не смију тражити такви поодаци, те да ни по Закону о доступности информација нису дужни да било шта одговарају.

          "Камо среће да су вјера и релегија одвојени од државе. Онда не бисмо имали овакве несхватљиве позиве и поново хушкање народа не само на Милорада Додика и СНСД, него на РС за коју су потпуно свјесни да не могу да укину, па покушавају да јој нанесу било какву политичку штету и рачунају да ће наћи подобне саговорнике како би остварили своје циљеве да већ једном остваре свој вјековни сан да створе исламску БиХ", рекао је Јовичић.
                  
          Он је истакао да је Исламска заједница "одвојена од државе" када треба да се добију подаци гдје су се потрошиле огромне донације, и да се тада не мијешају у политику, али не и у оваквим застрашујућим апелима који су за сваку осуду.

          Јовичић сматра да ови апели неће утицати на изборне резултате у РС јер ће српски народ у РС препознати ко је стао у заштиту одбране РС и за четири године није дозволио пренос ниједне надлежности са нивоа РС на ниво БиХ, чиме смо заштитили уставни поредак БиХ и уставну позицију РС.

          "Исламска заједница у БиХ једина је вјерска заједница која се петља у политику, што је за сваку осуду. Српска православна црква као ни католичка не петља се на овај начин у политику, као што они раде", рекао је Јовичић.   

                              
          Обраћајући се у недјељу вјерницима на отварању џамије у Пиљужићима, Исмет Спахић је, подсјећајући вјернике на обавезу изласка на предстојеће изборе, рекао да ће уколико не изађу најјача партија у БиХ бити партија која не воли БиХ, наводећи да је то странка Милорада Додика.

          "Изађите на изборе и добро гледајте за кога ћете гласати. Немојте гласати за оне који су рекли да је у Добровољачкој улици почињен злочине", рекао је Спахић.

          Реис Церић је обраћајући се у недјељу у Илијашу на отварању Градске џамије рекао да треба тражити увођење двојезичне телевизије или стварање босанске телевизије на којој ће се користити само босански језик.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva