Slavko Jovičić -

Istina odgovara Srbima

Autor sjovicicslavuj | 9 Jul, 2010 | read_nums (495)  petak, 09 jul 2010

  PIŠE: Slavko JOVIČIĆ SLAVUJ

  Najveći interes Srba jeste da se utvrdi istina o Srebrenici. Veći je srpski interes za tom istinom, nego bošnjački. Bošnjaci su nakon samog događaja počeli s ogromnom medijskom kampanjom, i to ne samo iz Sarajeva i preko nevladinih organizacija. Za sagovornike su našli mnoge lobiste, čiji je jedini zadatak bio da se potpuno satanizuje srpski narod. Najbolje za to poslužilo je da raznim manipulacijama iskoriste srebreničku tragediju.

  Istina je jedna i nedjeljiva. Niko na nju nema ekskluzivno pravo. Na to sam ukazao i u Kongresu SAD. Na sva moja pitanja nisu imali odgovor. Pitao sam postoji li ijedan grad na svijetu koji je bio zahvaćen ratnom kataklizmom, da niko, ama baš niko, za četiri godine rata nije umro prirodnom smrću, zbog ranjavanja ili ratnih dejstava. Želi se nametnuti teza da je kompletan broj žrtava vezan za pet dana rata. Kongresmeni nisu imali odgovor. Osim toga, u sagledavanju cjelokupne tragedije u Srebrenici nije moguće zaboraviti činjenicu koja je nesporna, a to je da su u Srebrenici stradali i Srbi, i to od 1992. do 1995. godine, sve do oslobađanja Srebrenice. Kako je moguće da 3.260 srpskih žrtava niko nigdje ne pominje.

  Zar najbolji dokaz nisu potpuno spaljena i uništena sela oko Srebrenice. Imao sam pozive desetak lica bošnjačke nacionalnosti iz Srebrenice, koji su državljani RS, pošto je Srebrenica u RS, jer ni danas ne mogu dokazati da su živi, s obzirom na to da su ih porodice u Sarajevu evidentirale kao nestale, da bi primali veliku invalidninu i odštetu.

  Nije li to najgora manipulacija žrtvama u Srebrenici.

  Srebrenica nikada nije ozbiljno uzeta u razmatranje, jer je za svaku žrtvu neophodno utvrditi način stradanja na osnovu forenzike i drugih naučnih istraživanja o stradanju ljudi. Zato i jesu moguće manipulacije kao što su stavljanje ljudi na listu ubijenih od 11. jula, iako su poginuli u tri prethodne godine rata. Bezbroj je kontraverzi o Srebrenici, naročito ako su podgrijana medijskom halabukom iz Sarajeva, u kojoj su najveći instrument nevladine organizacije. Neću reći da Bošnjaci nisu stradali, ali nisu u takvim okolnostima i takvom broju kako se fakturiše Srbima. Sasvim je jasno da su pojedinci, iza kojih ne stojim, počinili ratne zločine. Ali to nije radio srpski narod. Neko iz Cazina nije odgovoran za stradanje Srba u Srebrenici, niti neko iz Trebinja može imati odgovornost za stradanje Bošnjaka. Svaki pojedinac treba odgovarati. Za štetu koja je nanesena Srbima glavni krivac jeste Karla del Ponte, koja je imala prvenstveni zadatak da optuži Srbe za sve što se desilo u Srebrenici, kako bi kasnije imali ogromne probleme.  My picture!

Kategorije

Arhiva