Slavko Jovičić -

Чланови разматрају допис Ријасета ИЗ

Autor sjovicicslavuj | 26 Jun, 2010 | read_nums (480)

  Datum: 25.06.2010
  Autor: В. К.

  БAЊAЛУКA - Чланови Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава која су у БиХ пристигла од 1996. године до данас требало би на идућој сједници, која је заказана за 29. јун, да разматрају допис Ријасета Исламске заједнице у БиХ који је упућен Комисији.

  Чланови разматрају допис Ријасета ИЗ

  Рекао је то "Гласу Српске" члан ове комисије Славко Јовичић.

  Истражна комисија за утврђивање трошења донаторских средстава расписала је јавни позив прошле седмице за достављање података о пријему новчаних и неновчаних донација у периоду од 1996. године до данас.

  У расписаном позиву се позивају политичке партије, цркве и вјерске организације, невладине и хуманитарне организације те удружења грађана да Истражној комисији за утврђивање донаторских средстава, ако су примали одређена средства као донацију од 1996. године до данас, у року од десет дана доставе податке о томе.

  Према одређеним информацијама, у БиХ су долазиле милијарде марака донација, а да нису прокњижене и евидентиране.

  На посљедњој сједници Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава која су у БиХ пристигла од 1996. године до данас, Комисија је донијела закључак да се путем јавног огласа покуша доћи до ових институција, а у случају да се ни послије тога не јаве, да се обавијести SIPA и утврди гдје се примаоци или донатори тренутно налазе и каква је њихова судбина.

  LINK//www.glassrpske.com/novosti/Clanovi-razmatraju-dopis-Rijaseta-IZ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva