Slavko Jovičić -

Шилинг заступао интересе Бошњака

Autor sjovicicslavuj | 8 Jun, 2010 | read_nums (427)

  Datum: 07.06.2010
  Autor: В. Ш.

  БAЊAЛУКA - Кристијан Шварц Шилинг је био потпуно наклоњен Бошњацима и заступао само њихове интересе и док му је трајао мандат, и није ни чудо што је покровитељ концерта у част Ејупу Ганићу, који је и његова лична прослава. Вјероватно очекује захвалност бошњачког политичког естаблишмента.

  Шилинг заступао интересе Бошњака

   Рекао је ово за "Глас Српске" посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић, коментаришући најаву да ће у сриједу у сарајевском Народном позоришту бити одржан концерт у част оптуженог за ратне злочине Ејупа Ганића, под покровитељством бившег високог представника у БиХ Кристијана Шварц Шилинга.

  Додао је да овај концерт само показује какви односи владају данас.

  - Да се сличан концерт организује негдје у Српској, Бошњаци би сигурно тражили интервенцију Савјета безбједности УН или Европске уније - казао је Јовичић.

  --------------------------------------------------------------

  Да је овај концерт, најављен за сриједу у Сарајеву, "врхунац лицемјерства и безобразлука" сматра и посланик Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

  - То је директно упирање прста у српски народ и све жртве које су страдале по налозима Ејупа Ганића. Мислим да то треба забранити и зауставити - нагласио је Бореновић.

  Кристијан Шварц Шилинг професор је на Ганићевом приватном универзитету у Сарајеву.

  Павић

  Лидер Демократског народног савеза Марко Павић навео је да је Шварц Шилинг, финансирањем концерта у част Ејупу Ганићу, показао за шта се борио као високи представник.

  Додао је да је то доказ и "зашто смо ми у РС стално морали штитити своја права од високог представника, умјесто да је он штитио наша права у оквиру Дејтонског мировног споразума".


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva