Slavko Jovičić -

PIŠE: Slavko Jovičić Slavuj - Dvojac bez kormilara

Autor sjovicicslavuj | 18 Maj, 2010 | read_nums (467)  ponedjeljak, 17 maj 2010

  Namjerom da u Sarajevu organizuje koncert podrške za Ejupa Ganića, bivši visoki predstavnik Kristijan Švarc Šiling možda je želio, bar na trenutak, da se probudi, jer je više nego poznato da je svoj kompletan poslovni angažman na mjestu lidera OHR - prespavao! Šalu na stranu, namjera bivšeg šefa OHR u BiH prava je lakrdija!

  Zašto bilo ko iz inostranstva treba da se petlja i da daje podršku Ejupu Ganiću, kad ne zna da je najveća odgovornost Ganića za evidentne ratne zločine počinjene nad golobradim mladićima u Doborovoljačkoj ulici, tada pripadnicima JNA. Švarc Šiling se u toku rata, prema mojim informacijama, stavio samo na jednu stranu, bošnjačku, a sada se stavio samo na stranu jednog čovjeka. On, kao neko ko dolazi iz demokratske zemlje, ne bi trebalo da se miješa u pravosudne institucije i organe, neka pravosudne institucije utvrde odgovornost Ejupa Ganić, a koja je neupitna. To što će organizovati koncert, napraviti neku zabavu, samo pokazuje neozbiljnost jednog "iskusnog" diplomate.

  Podrška Ejupu Ganiću stiže i od Pedi Ešdauna, koji je osvjedočeni srbomrzac i lobista za pravdu bošnjačkog naroda. Ešdaun i Švarc Šiling, dvojac bez kormilara, plovi beskrajnom pučinom neizvijesnosti i sunovrata. Plove bez kompasa i bez bilo kakve orijentacije, ponovo vrijeđajući srpske žrtve koje su stradale u Doborovoljačkoj ulici, za čije je stradanje najodgovorniji Ejup Ganić.

  Sve ovo pokazuje da su oba ova visoka predstavnika, koja danas ništa ne znače, činila sve da s tadašnjih pozicija nanesu najveću štetu srpskom narodu. Danas, kada nemaju nikakvih funkcija ni uloga, žele da običnom lakrdijom ponovo daju podršku Ejupu Ganiću, što nas samo vraća u vrijeme kada su oni bili suvereni vladari, bolje rečeno diktatori i vlastodršci BiH i gospodari života i smrti običnih građana. Oni su mogli odlučiti sve u ovoj zemlji i zato ona nije ni mogla dalje od ovoga ambijenta u kojem se danas nalazi.

  Bivši visoki predstavnici mogu biti dirigenti na izvođenju tih kompozicija, ali neće ih niko od srpskog naroda ni gledati, niti će ih primijetiti i slobodno su mogli koncert izvesti u svojoj kući, jer to nikoga ne interesuje kada je u pitanju srpski narod.

  Ipak, sramota je da se Ešdaun i Švarc Šiling, ponovo, iz udobnih penzionerskih fotelja, petljaju u unutrašnje stvari BiH.

   Komentar:

  Slavko Jovičić


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva