Slavko Jovičić -

У СНСД се учланило 250 младих

Autor sjovicicslavuj | 15 Maj, 2010 | read_nums (404)

   

          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 15. МАЈА (СРНА) - Предсједник Општинског одбора Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Источно Ново Сарајево Младен Зиројевић уручио је данас новим члановима ове странке са подручја Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева 250 чланских књижица.

          Зиројевић је на свечаној церемонији поручио новим чановима да је њихов избор више него добар, јер су изабрали најјачу, најорганизованију и најстабилнију политичку организацију у Српској и шире.

          Он је оцијенио да је данашња свечаност очигледна потврда снаге и показатељ озбиљног рада одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево и Источне Илиџе, али и гаранција и увод у нову велику изборну побједу СНСД-а на предстојећим октобарским изборима.

          Обраћајући се младим колегама, Зиројевић је рекао да су приступили странци која је основана и која постоји као странка слободе, мира и демократије.

          "Акционим планом дјеловања Младих  социјалдемократа, заснованом на Програму рада СНСД-а и програмској платформи 'Друштво знања', ова странка је јасно дефинисала свој интерес, а то је да буде носилац промјена у развоју омладинске политике на локалном нивоу, а самим тим и побољшања положаја младих у РС", навео је Зиројевић.

  --------------------------------------------------------------

          Генерални секретар СНСД-а Рајко Васић оцијенио је да пријем нових 250 чланова са подручја Источног Сарајева у странку представља праву слику успона СНСД-а, који је на том подручју прије десет година почео дјеловати са скромним бројем људи.

          Васић је члановима странке пренио поздраве предсједника СНСД -а Милорада Додика који, због неповољних временских услова, није могао присуствовати данашњој свечаности.

          "Нама се стално дешава да у години избора имамо велики прилив чланства, тако да сада имамо 140 000 чланова", рекао је Васић и додао да СНСД има више од 3000 мјесних одбора у РС.

          Васић је истакао да је СНСД и у години економске кризе успио да сачува економску стабилност РС и да ће у наредном мандату наставити да стабилизује Српску.

  --------------------------------------------------------------

          Предсједник Извршног одбора Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Синиша Додик подсјетио је младе људе који први пут постају чланови једне странке да је СНСД, као позициона партија, урадила много добрих ствари за ово подручје.

          "Влада РС је у протеклом периоду уложила више од 85 милиона КМ у ово подручје, што су омогућили људи који је воде. Направили смо школе, изградили путеве, спортске дворане, а то ћемо и даље радити. За то нам треба ваша подршка, а да бисмо наставили овдје живјети, морамо заједно радити", нагласио је Додик.

  ---------------------------------------------------------------------

          Част да први добије чланску књижицу СНСД-а припала је посланику у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славку Јовичићу који је, према ријечима Зиројевића, постао "заштитни знак" српских парламентараца у овој институцији, а који је, иако није био званични члан ове странке, за њу много учинио.

          "Од данас нас 250 постајемо чланови најјаче породице у БиХ. Иако сам ја, са Пером Маринковићем, 1998. године основао ову странку на Палама, до данас званично нисам био њен члан. Сматрао сам да је најважније да поштујем платформу странке и да активно учествујем на побољшању свих њених активности", рекао је Јовичић.

          Он је подсјетио да актуелна власт у протекле три године није пренијела ниједну надлежност са РС на БиХ и истакао да то никада неће учинити.

          "На првом мјесту је РС, а испред тога је српски народ. О свему другом можемо се договарати, али не са оним који желе да нас нема на овим просторима. Остаћемо овдје и зато вас позивам на пуну мобилност да бисмо сачували оно што смо градили четири године. Зато навијајте за предсједника Додика, за РС и српски народ", поручио је Јовичић.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva