Slavko Jovičić -

ЈОВИЧИЋ: ПОРУКА СРБИМА ДА У САРАЈЕВУ НЕМАЈУ ШТА ДА ТРАЖЕ

Autor sjovicicslavuj | 29 April, 2010 | read_nums (468)

    САРАЈЕВО, 29. АПРИЛА (СРНА) - Одлука Градског вијећа Сарајева да подржи захтјев градоначелника Алије Бехмена о забрани обиљежавање 18 година од страдања припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву није изненађење већ очекиван чин којим се поручује да Срби немају шта да траже у том граду, изјавио је Срни посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић.

          "Већ више од деценију и по бошњачки политичари из Сарајева позивају да Срби требају да се врате у овај град. И сам сам свједок таквих неискрених позива, а скоро сви посланици из реда бошњачког народа у Парламентарној скупштини БиХ се наводно залажу да се Срби врате у Сарајево", рекао је Јовичић.

          Према његовим ријечима, данашња одлука Градског вијећа Сарајева показује да такви позиви представљају лицемјерство најгоре врсте и понижење српског народа.

          "Јасно је да се одлуком Градског вијећа припремају грађани Сарајева, дакле Бошњаци, да се дигну на ноге и спријече долазак чланова Пододбора за обиљежавање 18 година од злочина над колоном ЈНА у Добровољачкој улици", истиче Јовичић.

          Он је напоменуо да је тиме потпуно јасно ко стоји иза такве врсте харанге и линча, јер је представник МУП-а Кантона Сарајево Драган Миоковић рекао на сједници Градског вијећа да не располаже било каквим подацима да се припрема физичко или било какво друго угрожавање учесника скупа у некадашњој Добровољачкој улици .

          "Зашто се не може на миран начин обиљежити догађај на мјесту страдања односно у улици којој је промијењен и назив у Хамдије Крушевљаковића", пита се Јовичић.

          Он је нагласио да је чињеница да никада неће бити промијењена истина да су у тој улици страдали невини и голобради припадници ЈНА, тадашње регуларне армије, која се мирно повлачила.
  --------------------------------------------------

          Градско вијеће Сарајева подржало је данас захтјев градоначелника Алије Бехмена да се забрани обиљежавање 18 година од злочина над колоном ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву.


          У изјави, која је једногласно усвојена на ванредној сједници коју је иницирао Бехмен, тражи се да се "не дозволи политичка демонстрација и манипулисање жртвама", саопштиле су градске власти.

          Градско вијеће у овом догађају препознаје "политички чин провокације и покушај ревизије историје агресија на Сарајево и БиХ", додаје се у саопштењу.

          Градоначелник Сарајева упутио је јуче хитан захтјев Министарству унутрашњих послова Кантона Сарајево да забрани обиљежавање годишњице злочина над колоном ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 1992. године, најављено за 3. мај.

          Приликом договореног повлачења припадника ЈНА и команде Друге војне области из Сарајева 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици, у засједи, коју су поставиле паравојне формације "зелене беретке" и "патриотске лиге" те Територијалне одбране, убијена су 42 припадника ЈНА, рањена 73, а 215 је заробљено.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva