Slavko Jovičić -

ЈОВИЧИЋ: КОЛИКО ЈЕ ОШТЕЋЕН БУЏЕТ БиХ ЗБОГ ПАЛИХ ОПТУЖНИЦА?

Autor sjovicicslavuj | 23 April, 2010 | read_nums (367)

  БИЈЕЉИНА, 23. АПРИЛА (СРНА) - Посланик у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да је иницирао да се на сљедећој сједници као редовна тачка дневног реда уврсти захтјев да Тужилаштво и Суд БиХ доставе податке о томе за колико је оштећен буџет БиХ након што су пале многе оптужнице против политичара и носилаца власти које је подизало ово тужилаштво.
          
          Јовичић је поставио питање одакле ће се сад наћи средства да људима који су правоснажним пресудама ослобођени одговорности буде надокнађена материјална штета, јер је ријеч о огромним захтјевима, а само захтјев Мирка Шаровића за одштету износи 480.000 КМ.
          
          "Ко ће наћи средства кад нема предвиђених средстава? Тражим од Министарства финансија да ми достави податак о износима који се морају платити лицима која траже одштете'', рекао је Јовичић.
          
          Он је додао да је Тужилаштво таквим импровизованим оптужницама које су подизане, а касније доказано на суду да су биле неосноване, оштетило буџет БиХ.
          
          "Тражим имена тужилаца чије су многе оптужнице пале и да кажу које су њихове референце, која је њихова стручност, на бази чега су подизали оптужнице које су касније све пале на суду?", рекао је Јовичић.
          
           Он је поставио питање како је било могуће да се подигну оптужнице против најзвучнијих имена и покрену велике медијске афере, а да касније све то падне на суду.

          "Како је то могуће? Могуће је да падне један, али да падне толико предмета?", упитао је Јовичић.
          
          Ослобађајуће пресуде у пет судских процеса, вођених на Суду БиХ против политичара и носилаца власти, пореске обвезнике БиХ коштале су 290.000 КМ, писали су недавно медији. Ови трошкови односе се само на накнаде исплаћене из буџета Суда БиХ адвокатима, свједоцима, вјештацима, као и оптуженима који су правоснажно ослобођени свих оптужби. Трошкови истраге у овим случајевима, као и трошкови рада полиције, судија и тужилаца нису урачунати у ову цифру.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva