Slavko Jovičić -

БОРАВКОМ У САРАЈЕВУ, ЈОСИПОВИЋ ПОСЈЕТИО НАЈВЕЋЕ СРПСКО СТРАТИШТЕ

Autor sjovicicslavuj | 14 April, 2010 | read_nums (440)
   

           САРАЈЕВО, 14. АПРИЛА /СРНА/ - Хрватски предсједник Иво Јосиповић боравком у Сарајеву посјетио је највеће стратиште Срба у протеклом рату у БиХ, рекао је Срни посланик у Представничком дому Парламетарне скупштине БиХ Славко Јовичић.

          Јовичић је истакао да није правио протокол Јосиповићеве посјете, па тако и није могао да га одведе на мјеста у Сарајеву гдје су била 124 логора у којима су били заточени Срби, те подсјетио да је хрватски предсједник свој говор одржао у згради која је направљена на имовини Српске православне цркве.

          Он је оцијенио да је Јосиповићев говор у Парламентарној скупштини БиХ био избалансиран и да су то "нови вјетрови" из Хрватске који могу да допринесу укупној стабилизацији стања на простору бивше Југославије.

          Јовичић је нагласио да неприсуство српских посланика и делегата у Парламентарној скупштини БиХ приликом данашњег Јосиповићевог говора није никакав бојкот, него да су сви посланици тек касно синоћ обавијештени да ће хрватски предсједник говорити у парламенту БиХ, па због удаљеног мјеста становања и раније преузетих обавеза нису могли да присуствују.

          "Није ријеч ни о каквом бојкоту. Логично је да људи који нису из Сарајева, а сви српски делегати нису из Сарајева, не могу тако брзо да дођу, а неки од њих су имали и раније преузете важне обавезе", појаснио је Јовичић.

          Он је навео да је за њега било изненађење да је Јосиповићево обраћање најавио посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине Халид Гењац и да не зна у ком је то својству учинио, пошто није члан Колегијума.

          Јовичић је хрватском предсједнику рекао да би било добро да дође у Бањалуку и види да Република Српска /РС/ све чини да помогне хрватским повратницима.

          "Али, исто тако од њега тражимо да помогне Србима повратницима у Хрватску да им буду обезбијеђена основна људска права, повратак имовине, да им буде омогућено запослљење и да у Хрватској не буду грађани другог реда", истакао је Јовичић, додајући да је ријеч је о десетинама хиљада Срба који су обесправљени.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva