Slavko Jovičić -

Poslanici pomoć ugroženima kriju od javnosti

Autor sjovicicslavuj | 18 Mart, 2010 | read_nums (429)
   
  Džaferović i Jovičić daju novac studentima
   
  Autor: S. R.
   
   18.03.2010.
  Državni poslanici: Odricanja u humanitarne svrhe
  Foto: Arhiv
   
   

  Nakon što su ministra sigurnosti BiH saslušali inspektori MUP-a RS zbog navodne umiješanosti u aferu "seksualnog zlostavljanja maloljetne Romkinje iz Bratunca" koju je stipendirao, osobe koje dobro poznaju Sadika Ahmetovića rekle su nam da se radi o čovjeku koji je često davao novac u humanitarne svrhe te da to za njega nije ništa neobično.

  Jedan od njegovih bivših kolega iz Državnog parlamenta kazao nam je kako se sjeća da se Ahmetović jednom prilikom odrekao novca od službenih putovanja u iznosu od 2.000 maraka i da je kompletan iznos donirao u humanitarne svrhe.


  Saznali smo i da je pomaganje siromašnima i nezbrinutima praksa većine poslanika u Državnom parlamentu. Ali, oni ne žele da to bilo ko, osim onih kojima je novac potreban, sazna. Zbog toga niko od državnih poslanika s kojima smo jučer kontaktirali nije bio raspoložen o tome razgovarati. Većina njih objasnila nam je da bi se bilo kakva izjava u tom smjeru pogrešno protumačila. Potvrdu da se radi o povjerljivoj informaciji koja je diskreciono pravo svakog poslanika i delegata, dali su nam i iz Sektora Parlamenta BiH za odnose s javnošću.


  No, nezvanično smo, ipak, uspjeli saznati imena nekih poslanika koji pomažu učenike, studente, institucije ili udruženja. Jedan od njih je i
  Šefik Džaferović iz SDA, koji svakog mjeseca paušal od oko 750 maraka daje Fondu za školovanje posebno nadarenih učenika i studenata "Fonus" iz Sarajeva.

  I poslanik SNSD-a
  Slavko Jovičić pomaže školovanje djece u BiH. Već nekoliko mjeseci daje po 100 maraka za stipendiranje dva studenata iz RS.
   
  Nezvanično saznajemo da se predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Bakir Izetbegović odriče paušala u korist Udruženja "Žena-žrtva rata". Novac u humanitarne svrhe daju i Bajazit Jašarević iz SDA, ali i Beriz Belkić iz SBiH.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva