Slavko Jovičić -

ПОДРШКА ПРОМЈЕНИ НАЗИВА ГРАДА

Autor sjovicicslavuj | 13 Januar, 2010 | read_nums (323)
  ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 13. ЈАНУАРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да подржава идеју о промјени назива града Источно Сарајево прије свега због спекулација бошњачких политичара о броју Срба који живе у федералном Сарајеву.

          "Ако не дође до промјене назива града Источно Сарајево, бошњачки политичари ће и у времену које је испред нас наставити са спекулацијама и манипулацијама о броју Срба који живе у федералном Сарајеву. Давно сам предлагао и говорио да је потребно промијенити назив Источног Сарајева управо из наведених разлога", рекао је Јовичић.

          Он је подсјетио да у федералном Сарајеву данас живи око 8 000 Срба и да се налазе у веома тешком положају.        

          "То што је сада формиран нови град на подручју Републике Српске само показује да су Срби из Сарајева, којих је прије рата у том граду било близу 200 000, морали да бјеже са својих вјековних огњишта и приче о броју Срба у федералном сарајеву чиста су измишљотина бошњачких политичара", додао је Јовичић.

          Премијер Републике Српске Милорад Додик сматра да би требало промијенити назив града Источно Сарајево, како би се елиминисале спекулације бошњачких политичара о броју Срба који живе у федерланом Сарајеву.

          Посланик СДА у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је јуче за РТРС да у Сарајеву живи 100 000 или 150 000 Срба.

           "У Сарајеву живи 100 000 или 150 000 Срба. Дијели нас нека невидљива линија тамо код Лукавице и Крупца, према Палама", рекао је Изетбеговић.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva