Slavko Jovičić -

Logično je da žena ostavi svinju i pređe na “piletinu”

Autor sjovicicslavuj | 12 Januar, 2010 | read_nums (338)
   
   DOGAđAJI DANA
  12-01-2010

  "Političko-seksualni" skandal koji potresa Sjevernu Irsku našao se za vikend na naslovnicama gotovo svih britanskih listova. Naime, sve britanske novine su prozvale Iris Robinson, inače suprugu premijera Sjeverne Irske Petera Robinsona, kao nevjernu ženu koja je prevarila muža sa trostruko mlađim, devetnaestogodišnjim mladićem.
   

  Neslane šale

  Aludirajući na poznati film "Diplomac", šaljivo su je prozvali "gospođom Robinson", koja je u filmu također uživala pažnju puno mlađeg momka . No, ministrima u Vestminsteru ovo nije nimalo smiješno čak strahuju da bi skandal mogao ugroziti proces nastojanja Sjeverne Irske da sklope dogovor na temelju kojeg bi London mogao prenijeti ovlasti za sigurnost na Belfast.

  --------------------------------------------------------------------

  I bh. političari su se našalili kad su pročitali tekst o ovom slučaju. Prokomentarisali su da to kod nas kad bi se i desilo ne bi bio nikakav skandal za državu niti bi bilo dalekosežnih posljedica, nego bi to bila dika i ponos. An­te Čolak, po­sla­nik u Federalnom parlamentu je šaljivim tonom najslikovitije opisao to što je premijera žena prevarila sa tinejdžerom. Ispričao je za "San" aktuelni vic koji je nastao kada i epidemija svinjske gripe.

   - Kako se žene čuvaju od svinjske gripe - napuste svinju i pređu na piletinu - našalio se Čolak.

  No, kad ostavimo šalu na stranu, kaže, da se kod nas nešto slično desi, o tome bi se pričalo dan, dva i zaboravilo...

  -Kad bi naše brakolomce poslikali i svima pokazali slike oni bi napravili takvu hampu da bi nas sve uvjerili da to nije to i da ne vjerujemo svojim očima nego njima. Tada dolazi onaj klasični izgovor kako je zemlja u problemima i kako mi imamo prečih problema - kazao je Čolak.

  -----------------------------------------------------------------

  Slavko Jovičić Slavuj, poslanik u državnom Parlamentu se također našalio na taj račun i kazao da bi BiH trebala ostvariti bilateralne odnose sa Sjevernom Irskom, pa "možda nešto naučimo".

  Pare  nisu sve

  -Tako je kad se čovjek sav pretvori u politiku i nema vremena za ženu, a onda žena nađe drugog. Tu se vidi da nisu pare sve, nego da porodica mora biti na prvom mjestu - istakao je Jovičić.

  ---------------------------------------------------------------

  Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS -a je također mišljenja da je kod nas sve naopako i suprotno od ostatka svijeta, "pa je dika i ponos da se političari švaleraju".

  - Ja sam već imao načina da se uvjerim da takvo ponašanje političara rezultira tim da se oni u svojoj raji hvale "kakav sam ja mačo muškarac ili super žena". Kod nas je u potpunosti došlo do degradacije morala u svakom smislu i kod političara i kod birača koji to opravdavaju. Normalno je varanje, izdavane bračnih obećanja... Sve što je evropska i svjetska sramota kod nas je bosanska dika - mišljenja je Ajanović. 

  -------------------------------------------------------------

  Kafić za ljubavnika

  Robinson je optužen da nije obavijestio nadležne kako je njegova supruga bila umiješana u poslovne transakcije, pomogavši svome mladom ljubavniku da otvori kafić, a koje se kose s njegovim političkim položajem. On je demantirao da je učinio bilo što nepropisno, brani svoju suprugu i ne želi podnijeti ostavku. Ona je, sa svoje strane, objavila da se povlači iz politike. Robinsonov zamjenik Martin Mekginis, iz Snin Feina, tražio je da razgovara i s njim i s britanskim premijerom Gordonom Braunom, što nagovještava da je ova stranka odlučila povećati pritisak da se Robinson povuče, potpomognuta vjerojatno i glasinama o nezadovoljstvu i u samoj Robinsonovoj stranci, prenosi Independent.

  Dž. Busnov

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva