Slavko Jovičić -

Slavku Jovičiću Slavuju smeta sarajevski tunel

Autor sjovicicslavuj | 10 Januar, 2010 | read_nums (380)
   

  Jovičić zatražio od Vijeća ministara BiH da mu objasni ko pravi posjete stranih dužnosnika
   Autor: S. R
   10.01.2010
   

  Jovičić: Tražio program posjeta

  Foto: Arhiv

  Državnom poslaniku SNSD-a Slavku Jovičiću Slavuju zasmetalo je što strani dužnosnici, prilikom dolaska u glavni grad BiH, posjećuju sarajevski ratni tunel, pa je od Vijeća ministara BiH zatražio da mu objasni ko pravi posjete stranih dužnosnika koji dolaze u posjetu našoj zemlji.

  - Programe posjete visokih izaslanstava organiziraju i realiziraju službe protokola s uredima predsjednika, premijera i ministarstva dviju zemalja, u skladu sa zahtjevima i željama gosta, a koje na kraju mijenja, dopunjava ili odobrava domaćin - kaže se u odgovoru Vijeća ministara BiH.

  Iz Vijeća ministara također objašnjavaju i da Služba za protokolarne poslove u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara BiH nije organizirala posjete sarajevskom ratnom tunelu.

  - U slučaju da plan programa posjete nekog stranog zvaničnika predviđa ovu tačku, bio bi angažiran profesionalni turistički vodič, isto kao i u slučajevima kada se obilaze druge znamenitosti Sarajeva ili BiH - zaključeno je u odgovoru Vijeća ministara BiH.

    http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/slavku-jovicici-slavuju-smeta-sarajevski-tunel

  -----------------------------------------------------------------

  ODGOVOR:

  Naravno da sam tražio objašnjenje. Ovdje je samo jedna strana rekla svoje. Na izgradnji tunela, odnosno prilaznih tranšeja i rovova danonoćno su dovodjeni srpski logoraši iz zloglasnog koncentracionog logora smrti "Silos" u Tarčinu. Tu sam lično preveo 198 dana, danonoćno radeći najteže fizičke radove, kopajući tranšeje i bunkere na prvim borbenim linijama i u "živom štitu"... Iz logora za Srbe u Hrasnici i iz logora "Silos" tu je zvjerski likvidirano preko 50 srpskih logoraša...Svaka medalja ima dvije strane! Istina je jedna i nedjeljiva i niko na istinu nema samo svoje ekskluzivno pravo... 


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva