Slavko Jovičić -

BISERI POLITIČARA REPUBLIKE SRPSKE U 2009. GODINI

Autor sjovicicslavuj | 10 Januar, 2010 | read_nums (605)

   

  05. 01. 2010. |

  A. Pandurević - Vesti

  DODIK: OHR potreban kao muška sisa zmeđu žestokih političkih tema, političari u RS u protekloj godini redovno su svojim izjavama uveseljavali narod, u čemu svakako prednjači premijer RS Milorad Dodik, ali su se i drugi trudili da ga slede.

  Šta misli o OHR-u, premijer RS Milorad Dodik je opisao rečima: "OHR nam ne treba jer ničemu ne služi - kao ni muška sisa". - Incka znam godinama i nije loš čovek, ali ni moja mama nije loš čovek, pa ne može da radi šta hoće - rekao je Dodik o Incku, a na pitanje novinara da li će se odazvati na poziv Tužilaštva BiH odgovorio je: "To je kao da me pitate jesam li trudan i hoću li se poroditi".

  -----------------------------------------------------

  S druge strane, i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pokazao se duhovitim. - Meni su tonovi Borisa Tadića bili pomirljivi. On je rekao da će se radovati ako BiH pobedi Tursku u fudbalu -pomirljivo je zaključio Incko i dao sebi sizifovski zadatak: - BiH ima budućnost, još samo moram pokušati da proniknem vašu logiku - rekao je Incko.

  --------------------------------------------------

  Interesantno je da se premijer RS na novogodišnjoj pres konferenciji "osvetio" novinarima, priznajući da ih je pratio šta rade na prijemu u Skupšti RS, jer i oni njega stalno prate. - Pratio sam šta se dešava oko onog stola, jer znam da vi to uvek slikate, i mogu vam reći da ste vi najviše punili tanjire. Jeste bogami, kad bi se izvagalo… nije korektno da kažete kako se samo mezete poslanici -revanširao se Dodik predstavnicima medija.

  -------------------------------------------------

  Bogata trpeza bila je noćna mora i ministra poljoprivrede Radivoja Bratića koji je na novogodišnjoj pres konferenciji priznao novinarima da je razmišljao o zakusci, ali je od nje odustao kada je video da je trpeza iz Skupštine RS prikazana na BN televiziji. - Razmišljao sam o nekoj maloj zakusci. Ali, ja sam dva puta gledao na BN-u i samo zumiraju, kažu -vidite kako ovi jedu, pa sam rekao - nemojte da nastavljamo tu priču.

  --------------------------------------------------

  Izuzev što je radikal Milanko Mihajlica poručio premijeru RS Miloradu Dodiku "da od njega bolje i peva", te da mu to može pokazati u kafani, u minuloj godini poslanik SNSD-a Slavko Jovičić Slavuj otkrio je da peva bolje od Severine", žaleći se da je pevanje zapostavio zbog politike.

  Saznalo se takođe i za muzičke ukuse OHR-a, pa se supervizor za Brčko Rafi Gregorijan požalio javnosti što Severina nije zapevala u distriktu, i poželeo da ove godine dođe Lepa Brena. - Da su mene angažovali u Brčkom, pevao bih im za džabe. U stvari, osim za federalni deo. Njima bih naplatio, ali bih opet bio povoljniji od Severine -ponudio je Slavuj.

  --------------------------------------------------

  Ministar unutrašnih poslova Stanislav Čađo novinarima se pak požalio da ima krizu identiteta. Policajci mu govore da je političar, političari da je policajac. -Ko sam onda ja? -pitao je Čađo.

  ------------------------------------------------------------

  Ovce i svetinje Predsedavajući Saveta ministara Nikola Špirić  Mladena Ivanića u prošloj godini pozvao je lidera PDP-a da se "vrati u stado, jer su bez mehanizma entitetskog glasanja, svi ovce". -Čim PDP pomene svetinju, ja odmah pomislim na novac -rekao je Špirić, komentarišući negiranje PDP-a da su otvorili pitanje entitetskog glasanja. -Oni koji nas žele videti u EU, moraju malo da odreše kesu, a ne da nas zadovoljavaju praznom pričom -otkrio je Špirić da je novac ipak bitan.

  -------------------------------------------------------

  Računi Da je poštenje u RS i BiH moguće pokazao je glavni revizor RS Boško Čeko koji je svog vozača kritikovao jer je za mobilni telefon '"nasvirao"74 KM (37 evra), dok je Čeko ceo mesec pričao za samo 25 KM (12,5 evra) Ipak, premijer Srpske ga je nazvao "Eliotom Nesom koji uvek ima neke sumnje".

  -------------------------------------------------------

  http://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva