Slavko Jovičić -

БиХ - Подршка Измјенама закона о страним улагањима

Autor sjovicicslavuj | 28 Decembar, 2009 | read_nums (559)

          САРАЈЕВО, 28. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Комсија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржала је данас начела Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о политици директних страних улагања у БиХ.

          Предсједавајући Комисије Славко Јовичић је у изјави Срни појасни да је ријеч о поједностављивању процедура код директних страних улагања.

          "Према овом законском акту, неће више бити потребно подношење захтјева Министарству за спољну трговину и економске односе БиХ, већ ће сасвим довољно бити извршити судску регистрацију који ће доставити регистар надлежном министарству", рекао је Јовичић.

          Он је нагласио да је данашњој сједници Комисијe присуствовао представник Свјетске банке који је рекао да ће ова монетарна институција софтверски опремити надлежне институције у БиХ.

          "Тим софтвером ће бити успостављена директна комуникација међу надлежним институцијама у БиХ и максимално поједностављена процедура када је ријеч о директних страним инвестицијама. Те процедуре ће кроз ове измејене и допуне закона бити усклађене са прописима најразвијенијих земаља", додао је Јовичић.

          Чланови Комисије су данас подржали и начела Приједлога закона о заштити нових сорти биља у БиХ, који има за циљ заштиту аутентичних домаћих биљака.

          Јовичић је појасно да је ријеч о врло важном закону који ће омогућити приступ БиХ Свјетској трговинској организацији.    


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva