Slavko Jovičić -

О РАДУ ОБАВЈЕТШАНО-БЕЗБЈЕДНОСНИХ СЛУЖБИ

Autor sjovicicslavuj | 10 Decembar, 2009 | read_nums (445)

          САРАЈЕВО, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Чланови Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Парламентарне скупштине БиХ данас су на јавној трибини у Зеници презентовали рад те агенције, а посебна пажња била је посвећена закону који се односи на ту агенцију, те Закону о заштити тајних података, изјавио је Срни члан ове комисије Славко Јовичић.

          Он је додао да су чланови ове заједничке парламентарне комисије током трибине, под називом "Парламентарни надзор над радом обавјештајно-безбједносних служби", настојали пристунима указати на чињеницу да Обавјештајно- безбједносна агенција БиХ постиже одличне резултате, иако је настала од националних агенција које су међусобно ратовале на овим просторима од 1992. до 1995. године.

          Јавну трибину у Зеници организовали су Парламентарна скупштина БиХ и Правни факултет Универзитета у Зеници.

          Осим Јовичића, трибини су присуствовали предсједавајући и други замјеник Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Мирко Околић и Шемсудин Мехмедовић, те чланови Хилмо Неимарлија и Хазим Ранчић.

          Скупу су присуствовали и представници Мисије ОЕБС-а у БиХ и НАТО штаба Сарајево.

          Парламентарна скупштина БиХ је већ раније организовала сличну трибину у Бањалуци, а наредна је планирана за идућу седмицу у Сарајеву.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva