Slavko Jovičić -

БиХ - Подржане измјене Закона о надзору над тржиштем

Autor sjovicicslavuj | 2 Novembar, 2009 | read_nums (580)


          САРАЈЕВО, 2. НОВЕМБРА (СРНА) - Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламента БиХ данас је једногласно подржала у другом читању Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о надзору над тржиштем у БиХ, изјавио је Срни предсједавајући Комисије Славко Јовичић.

          Комисија је подржала у другом читању и Приједлог закона о општој безбједности производа, чији је предлагач Савјет министара БиХ, а Јовичић је најавио да ће у пленарној фази уложити амандмане на овај приједлог закона.

          "Имао сам амандмане спремне, али нису стигли на вријеме због мог службеног пута у иностранство. Према пословнику ћу искористити могућност да амандмане, који ће сигурно побољшати постојећи текст, браним у пленарној фази", рекао је Јовичић.

          Он је истакао да ће, уколико Представнички дом не прихвати амандмане, тражити допунско вријеме за улагање амандмана, с обзиром на нове аспекте које носе.

          Према Јовичићевим ријечима, Комисија је данас подржала принципе Приједлога закона о дувану БиХ, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

          На данашњој сједници је подржана иницијатива посланика Мехмеда Суљкановића за доношење Приједлога закона о допуни Закона о систему индиректног опорезивања у БиХ.
          
          Он је подсјетио да, према постојећем закону, на било какво доношење закона из економске сфере, парламентарне комисије и Парламентарна скупштина БиХ требају тражити сагласност од Управе за индиректно опорезивање.

          "Дешавало се да су многи законски пројекти каснили зато што мишљење Управног одбора Управе за индиректно опорезивање није стизало ни након годину дана. Тако да су многи законски пројекти неоправдано каснили у парламенту БиХ", рекао је Јовичић

           Он је појаснио да се овом допуном закона тражи да Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ изјашњава у року од 60 дана од дана пријема захтјева за изјашњавање парламентарних комисија.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva