Slavko Jovičić -

PIŠE Slavko Jovičić Slavuj: Joj... joj... Sonja, baš te volim?

Autor sjovicicslavuj | 16 Avgust, 2009 | read_nums (407)

  Znam da nije pristojno baš ovako javno izjavljivati "ljubav" nekome ko i ne zna šta je ljubav. Međutim, svako pravilo ima izuzetak, pa je tako i u ovom slučaju.

   Da otvorim karte do kraja. Radi se o Sonji Biserko. "Slomila" mi je srce koje godinama kuca "samo zbog nje"? Mada sam bio u dilemi, a i sad sam - jesam li "izabrao pravu", a i oženjen sam! Istina, dvoumio sam se između njih nekoliko ili nekolicine... Nataše Kandić, Staše Zajović, Biljane Kovačević-Vučo (ih, ova s dva prezimena, ma ne dolazi u obzir, ni kao rezerva!), Sonje Liht i Borke Pavičević (ostarjele su i u mladost se vraćaju isključivo kroz mlaćenje prazne slame, pritom uzimajući pare od bjelosvjetskih tajkuna i raznih antisrpskih Soroša, probisvijeta i osvjedočenih ološa koji se utrkuju da finansiraju baš takve antisrpske tzv. NVO).

  Tako Sonja, prenapućena od srpskomrzačkog vonja, htjela bi da svoje inicijative po BiH izgonja (ostvari)! Prvo sam pomislio da se radi o estradnoj zvijezdi koja se odvažila na solističku ljetnu turneju po BiH, jer sad je sezona kad se uzima lova! A, ona to zna, dokazano! No, nije ona naivna. Ovdje našu dragu Sonjicu narod (Bošnjaci), ali ne i narodi (Srbi) naprosto obožavaju. Gdje god se pojavi, ona svojom pojavom i elokvencijom plijeni pažnju znatiželjnih i, naravno, zbog te činjenice nastaje prava histerija njenih obožavalaca, jer zvijezda poput nje - nikad ne tamni?

  Ali, gledajući iz mog mnogougla i iz srpske perspektive i srpskog naroda u Republici Srpskoj - potezi Sonje Biserko više su nego sramni. Umislila je dokona besposličarka, vidljivo je to, da je neki važan faktor, pa se iz Srbije otisnula na putešestvije po BiH i tako je stigla i u Mostar. Samo sam očekivao da će, onako hrabra i odvažna, napraviti "lastu" i da će se sa Starog mosta bućnuti u Neretvu. Ali, prevario sam se. Nema ona te kuraži, jer se prvo mora izvući iz blata u kojem se godinama nalazi, pa tek onda, onako pred mnogobrojnim kamerama, kao prava zvijezda, pokušati da umije svoje uprljano lice.

  No, ima ona i previše lica, a o dvoličnostima da i ne govorim, i za umivanje bi joj bila potrebna vatrogasna cisterna vode, ako su kojim slučajem još ispravne, jer, koliko znam - mostarski vatrogasci su u štrajku!

  Ima li alternativnog rješenja "biserčici"? Ima! Ipak će Srbi iz Republike Srpske, na kraju krajeva, biti zahvalni za pojavljivanje Sonje Biserko - bisera na medijskoj sceni, prvo u Srbiji, pa bogami i ovdje kod "njih" u BiH... Jer, izgleda da joj je posjeta Banjoj Luci, ipak, nedosanjani san, kao i Atifu Dudakoviću koji još u svojim košmarnim snovima umišlja kako slavodobitno ulazi u Banju Luku na krilima krvave ratne prošlosti.

  Ali, da nije nje (Sonje) i njenih istomišljenica, ma mi Srbi, ovakvi kakvi smo, opet bi se, po našem starom običaju, uljuljkali i utopili u sivilo dosadnog života i sami bi se uvalili u učmalu baruštinu bh. stvarnosti. Ali, tu je Sonja da nas trzne iz letargije i da nam pomogne da se nikad ne opustimo, niti da se s njom u bilo kakve duele upustimo, jer naprosto - žena je samo jedna epizodna sjena reinkarnacije antisrpske zbilje, još od vremena Vuka Brankovića.

  Baš nikada neću razumjeti one koji misle da sa Sonjom mogu praviti državu po svojoj volji. Bože mili, u kakvoj su zabludi oni koji tako misle. Ali, to je njihov problem. Sonja i Sonjina ženska antisrpska reprezentacija, na svu sreću, u srpskom narodu ne uživaju nijedan jedini procenat bilo kakvog ugleda, od cifre koja nije nebulozna - 000.000.000.000.000.000.000.001... Evo, iskren sam - zaista ne znam pročitati ovaj broj, ali znam da se Bošnjaci grdno varaju ako misle da su im glavni sagovornici ovakve minorne i apsolutno nebitne protuve.

  Jedini sagovornici mogu im biti samo i isključivo Srbi i predstavnici srpskog naroda koji su legitimno izabrani na izborima i koje svesrdno podržava srpski narod iz Republike Srpske... Čekam samo da ovaj moj osvrt objave nekakve elektronske novine koje samo čitaju istomišljenici Sonje i Nataše, i, naravno, urednika Pere (babasere!) i, po svemu sudeći, šačica zabludjelih Bošnjaka, koji misle da im je to oaza i centrala stvaranja unitarističke BiH!? Ali, neka gube vrijeme, a i šta bi drugo radili...

  Da zaključim.

  Mi znamo svoj put! Bez nas - Srba iz Republike Srpske - nikada se više ništa neće moći promijeniti u BIH i zato - Sonja i razne-prazne sonjice, a i nekakav podmladak "sonjčića" - pih (mislim na ono - pih maca!)... ne miješaj(te) se u unutrašnje stvari moje zemlje!


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva