Slavko Jovičić -

БиХ - ЈОВИЧИЋ: Престати са нападима на Србе и на објекте СПЦ

Autor sjovicicslavuj | 12 Avgust, 2009 | read_nums (491)

   

  САРАЈЕВО, 12. АВГУСТА /СРНА/ - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић Славуј затражио је од надлежних институција да утврде ко је пуцао на храм Светог Николаја у Рељеву и да починиоци буду изведени пред лице правде, те да се једном прекине са тим.

  Јовичић је рекао да данашњи напад на храм Светог Николаја у Рељеву показује да је поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић "био у праву када је рекао да је доста Срба остало у Сарајеву".

  "Нараво, остала је шачица Срба, а за њега је и то превише", рекао је Јовичић Срни и додао да то "није никакав притисак с циљем етничког чишћења, јер је Сарајево етнички очишћено и то је завршена прича".

  Он је нагласио да је остало мало Срба и то старијих који чувају своју традицију на вјековним огњиштима, јер је познато да је цијели тај простор био настањен Србима, а данас их ту нема.

  Јовичић је подсјетио да Србе у Сарајеву стално узнемиравају и скрнаве православне светиње, што показује да и ти Срби што су остали живе у страху и једва чекају да оду, али на жалост немају гдје.

  "Сарајево је изгубило тај мултиетнички карактер и напади на српске светиње само додатно отежавају ситуацију у БиХ", нагласио је Јовичић, који осуђује све овакве потезе.

  Непознати починиоци пуцали су јутрос на храм Светог Николаја у сарајевском насељу Рељево и оштетили стакло изнад врата цркве и зид у њеној унутрашњости.

  Парох рељевски Милорад Милинковић рекао је да су га јутрос у 2.45 часова пробудила два пуцња, вриска и звуци аутомобила који се удаљава.

  Полиција је извршила увиђај и изузела једну чауру која је била на путу поред црквене порте.

  Ово је већ пети инцидент који је у посљедњих годину дана пријављен полицији, а до сада су откривени виновници два.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva