Slavko Jovičić -

BiH - Ahmetović bez podrške

Autor sjovicicslavuj | 12 Avgust, 2009 | read_nums (371)

  D. MAJSTOROVIĆ | 12.08.2009 

  Porodice poginulih boraca iz RS protive se imenovanju Sadika Ahmetovića za novog ministra bezbjednosti BiH, jer je kao predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku parlamenta BiH favorizovao žrtve rata iz bošnjačkog naroda.

   - Porodice poginulih iz RS izražavaju bojazan da bi Ahmetović na poziciji ministra bezbjednosti BiH, koje je usko vezano za procesuiranje ratnih zločina, nastavio s takvim djelovanjem, čime bi direktno nanio štetu traženju nestalih Srba i procesuiranju zločina počinjenih nad srpskim narodom u proteklom ratu u BiH - rekao je Boro Peulić, potpredsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS.

  On smatra da novi ministar bezbjednosti BiH mora jednako tretirati sve žrtve proteklog rata i raditi na procesuiranju odgovornih za počinjene ratne zločine prema svim narodima.

  ___________________________________

  Prijedlogom SDA za nasljednika Tarika Sadovića nisu zadovoljni ni predstavnici Boračke organizacije RS.

  - I ovim prijedlogom SDA je jasno pokazala svoje pravo lice i namjere, koje ima prema RS. Za njih će Srpska uvijek biti genocidna tvorevina, tako da će se, dok god bude u njihovoj moći, truditi da je ukinu i unište - zaključio je Pantelija Ćurguz, predsjednik BORS.

  __________________________________________

  Za poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Slavka Jovičića, personalno rješenje i nije toliko važno, koliko činjenica da novi šef Ministarstva bezbjednosti BiH treba da bude svjestan da u parlamentu neće proći nijedno zakonsko rješenje, koje se kosi s ustavnim odredbama.

  - Novi ministar, ko god on bio, treba da zna da više nema prenosa nadležnosti sa RS na nivo BiH, te da je prošlo vrijeme tvrdoglavog podmetanja zakona, koji naginju upravo tome. Takvi zakoni neće proći parlamentarnu proceduru i to bi, prvenstveno SDA, trebalo da bude jasno, tako da ne gube vrijeme na uzaludnim pokušajima rušenja Republike Srpske - zaključio je Jovičić.

  ___________________________________________

  Sadik Ahmetović, sudeći po svemu, neće imati ni podršku SDS. Tako je najavio poslanik ove stranke Mirko Okolić, podsjetivši da su upravo oni još odavno tražili rekonstrukciju cjelokupnog Savjeta ministara BiH, u kojem, smatra on, mnogo šta ne funkcioniše kako treba.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva