Slavko Jovičić -

БиХ - Српски народ у БиХ никада неће признати независно Косово

Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2009 | read_nums (548)
   
   
   
   
   
   
   
  Српски народ у БиХ никада неће признати независно Косово

  10. 08. 2009.

   

  САРАЈЕВО - Посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић поручио је да све док и један једини Србин из Републике Српске буде у заједничким органима БиХ, а биће их онолико колико предвиђа Дејтонски устав, неће бити дата сагласност за независност Косова.

  Српски народ у БиХ никада неће дати сагласност за признање једнострано проглашене независности јужне српске покрајине, рекао је Јовичић, истакавши да је поглавар исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић својим иступима током боравка на Косову јасно ставио до знања да му није ни на крај памети да престане неовлашћено да говори у име те државе.

  Делегација Исламске заједнице БиХ, у којој је био и главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић, боравила је у јужној српској покрајини од 6. до 9. августа на позив Исламске заједнице Косова.

  Форум Бошњака Косова, у чијем раду су учествовали Церић и Зукорлић, заложио се да БиХ призна косовску независност.

  Бошњаци којих, како се процењује, на Косову има око 50.000, подржали су захтев косовског председника Фатмира Сејдиуа упућен врховном поглавару бошњачких муслимана да се његова исламска заједница, у свим муслиманским земљама у којима има утицаја, заложи за "признање Републике Косово".

  Сагласивши се да је ово други пут да Церић у релатовно кратком року на територији Србије изговара благо речено непримерене речи, Јовичић је подсетио и на, како је рекао, "бесрамне лажи" изречене у његовом недавном интервјуу београдком НИН-у да је у "Сарајеву остало веома много Срба".

  "За реис-ул-улему Церића и шачица Срба што је остала да живи у Сарајеву јесте вероватно веома много", рекао је Јовчић у интервјуу бањалучком "Фокусу".

  Јовичић је указао да је Церић, и поред тога што је врховни поглавар Исламске заједнице у БиХ, ипак, највећи ауторитет и врховни политички бошњачки лидер, али, како је рекао, само у једном делу Федерације БиХ са чиме се он, очигледно је, никада неће задовољити.

  "Његови апетити много су већи и они су свима нама добро познати", рекао је Јовичић.

  [ Taњуг ]


   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva