Slavko Jovičić -

БиХ - Церићеви велики апетити

Autor sjovicicslavuj | 11 Avgust, 2009 | read_nums (420)

   

   БАЊАЛУКА, 11. АВГУСТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић поручио је поглавару Исламске заједнице БиХ Мустафи Церићу и његовим истомишљеницима да треба да им буде јасно да српски народ никада неће дати сагласност за самосталност Косова и Метохије.

  "Све док и један Србин из Републике Српске буде у заједничким органима БиХ, а биће их онолико колико предвиђа Дејтонски устав БиХ, поглавару Исламске заједнице у БиХ Мустафи Церићу и његовим истомишљеницима треба да буде јасно да сагласност за самосталност Косова и Метохије српски народ никада неће дати", изјавио је Јовичић.

  Он је за "Фокус" рекао да је Церић, својим посљедњим јавним иступима током боравка на Косову, јасно ставио до знања "да му ни на крај памети није да престане неовлаштено да говори у име БиХ".

  Према Јовичићевим ријечима, из сваке Церићеве изговорене ријечи може се закључити да је он, упркос томе што је врховни поглавар Исламске заједнице у БиХ, ипак највећи ауторитет и врховни политички бошњачки лидер, али само у једном дијелу Федерације БиХ, чиме се очигледно никада неће задовољити.

  "Његови апетити много су већи и они су свима нама добро познати", додао је Јовичић.

  Коментаришући чињеницу да Церић никада није добио никакво упозорење од међународне заједнице која дијели лекције српским и хрватским политичарима, вјерским вођама, невладином сектору, Јовичић је рекао да су за то најбољи примјери случај "Палић" и најава ОХР-а да ће наставити са притисцима на органе РС.

  "Први замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан подсјећа да је храбра Есма Палић добила правну сатисфакцију на Уставном суду БиХ када је уважена њена апелација о несталом супругу. Ипак, Грегоријан или не зна, а много је вјероватније да неће да зна, и за одлуку Уставног Суда БиХ од 27. маја 2005. године којом сам и ја, као заступник породица несталих стотињак Срба у Сарајеву, добио правну сатисфакцију доношењем одлуке у нашу корист", навео је Јовичић.

  Он напомиње да та одлука Уставног суда никада није извршена, иако је морала бити спроведена у року од 30 дана од доношења, "а то значи да власти ФБиХ још нису откриле ниједну локацију на којој се налазе посмртни остаци звјерски ликвидираних Срба у Сарајеву".

  Јовичић је нагласио да ни Грегоријан, нити било ко други из међународне заједнице, никада неће рећи да ће ОХР вршити притисак на органе ФБиХ да спроведу одлуку Уставног Суда БиХ и да већ једном саопште истину о несталим Србима у Сарајеву.

  "То Рафија не интересује, очигледно", сматра Јовичић.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva