Slavko Jovičić -

Slavko Jovičić: Nećemo podržati produžetak mandata

Autor sjovicicslavuj | 25 Jul, 2009 | read_nums (403)

  Datum: 25.07.2009

  SARAJEVO - Niko od srpskih poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH neće glasati za produženje mandata stranim sudijama i tužiocima u BiH, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Slavko Jovičić.

  "Potpuno je jasan stav srpskih poslanika od kojeg nećemo odustati, a to je da nema podrške produženju mandata. Nećemo odustati od toga. Nećemo dati podršku da ostane bilo ko od stranaca u Tužilaštvu i Sudu BiH, bez obzira na pritiske predstavnika međunarodne zajednice. To je naše autonomno pravo i mi ćemo odlučiti hoće li oni ostati ili ne", naglasio je Jovičić i dodao da u vezi s tim pitanjem nema razmimoilaženja u SNSD-u.

  On je podsjetio da je 10. juna, na 55. sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH, kada je razmatran izvještaj o radu Tužilaštva BiH, glavnom tužiocu Miloradu Barašinu rekao da priprema zamjenu za strane tužioce, bez obzira na kojim su pozicijama i da ne čeka kraj ove godine, kada im ističe mandat.

  Prema njegovim riječima, nema govora da će ostati bilo ko od stranaca da radi u Sudu ili Tužilaštvu BiH, a pogotovo u Odjeljenju za ratne zločine, na koje Srbi s razlogom imaju najviše primjedbi.

  "Mnogi predstavnici nevladinih organizacija u RS, koje predstavljaju žrtve iz proteklog rata u BiH, ogorčeni su radom Suda i Tužilaštva BiH, jer je evidentno da su postali mali haški tribunali i da ih apsolutno ne interesuje stradanje srpskog naroda", naglasio je Jovičić.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva