Slavko Jovičić -

БиХ - Потрошено много, урађено мало

Autor sjovicicslavuj | 10 Jun, 2009 | read_nums (420)

  Datum: 09.06.2009
   
  Autor: Ж. Д. - Ж. До.

  СAРAЈЕВО - Тужилаштво БиХ не треба да добије пролазну оцјену за свој рад јер у тој институцији има много проблема, а један од основних је на хиљаде неријешених предмета.

  Рекао је то посланик СДС-а у Парламенту БиХ Саво Ерић и додао да је Тужилаштво БиХ потрошило много пара а постигнути резултати су им никакви.

  У извјештају Тужилаштва БиХ наведено је да је ова институција у прошлој години потрошила 8,7 милиона марака, ријешили су 1.210 предмета, а у ову годину пренијели 1.574 предмета.

  Само у Одјељењу за ратне злочине у раду је било 659 предмета, али је остало неурађено и у ову годину пренесено 229 предмета.

  - Тужилаштво БиХ је лани потрошило више од осам милиона марака и са овим средствима се морало урадити више и ефикасније, а процеси морају бити бржи - рекао је независни посланик у Парламенту БиХ Момчило Новаковић.

  Извјештај о раду Тужилаштва БиХ, након два одлагања, пред Парламентом БиХ требало би да се нађе данас. До сада није разматран јер се главни тужилац БиХ Милорад Барашин, који је извјестилац, није појавио на сједници.

  Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић рекао је да ће Барашин посланицима морати да одговори на многа питања и да му не пада на памет да подржи Извјештај о раду Тужилаштва БиХ.

  Странци

  Саво Ерић је рекао да неће подржати ни инсистирање на продужетку мандата страним тужиоцима и судијама, те тврди да се они веома ријетко и појављују на суђењима.

  Према извјештају Тужилаштва БиХ, у прошлој години је само у Одјељењу за ратне злочине од 13 тужилаца, радило пет странаца, свега један домаћи истражилац а четири страна. Радило је и седам међународних сарадника, а ниједан домаћи.

   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva