Slavko Jovičić -

БиХ - парламент - Тужилаштво

Autor sjovicicslavuj | 10 Jun, 2009 | read_nums (454)

   

   Извјештај о раду не треба да добије пролазну оцјену

  САРАЈЕВО, 10. ЈУНА (СРНА) - Тужилаштво БиХ не треба да у парламенту БиХ добије пролазну оцјену за рад, јер у тој институцији има много проблема, а један од основних је на хиљаде неријешених предмета, рекао је посланик СДС-а у Парламенту БиХ Саво Ерић.

  Пред парламентом БиХ данас би требало да се нађе извјештај о раду Тужилаштва БиХ, након два одгађања због недоласка на сједнице главног тужиоца Милорада Барашина.

  Ерић је истакао да је Тужилаштво БиХ потрошило много пара, а да нису постигнути никакви резултати.

  Он је навео да неће подржати ни инсистирање на продужетку мандата страним тужиоцима и судијама, тврдећи да се они веома ријетко појављују на суђењима, преноси "Глас Српске".

  У извјештају Тужилаштва БиХ наведено је да је ова институција у прошлој години потрошила 8,7 милиона КМ, да је ријешила 1 210 предмета, а да је у ову годину пренијела 1 574 предмета.

  Према том извјештају, само у Одјељењу за ратне злочине у раду је било 659 предмета, али је остало неурађено и у ову годину пренесено 229 предмета.

  У извјештају се истиче да је у прошлој години само у Одјељењу за ратне злочине од 13 тужилаца радило пет странаца, само један домаћи истражилац и четири страна.

  Независни посланик у парламенту БиХ Момчило Новаковић каже да је Тужилаштво БиХ у прошлој години потрошило више од осам милиона КМ, те да је са тим средствима морало урадити више и ефикасније, као и да процеси морају бити бржи.

  Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић рекао је да ће Барашин посланицима морати да одговори на многа питања и да му не пада на памет да подржи Извјештај о раду Тужилаштва БиХ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva