Slavko Jovičić -

БиХ - Јовичић - визни режим РЕПУБЛИКА СРПСКА НИКАДА НИЈЕ РЕМЕТИЛАЧКИ ФАКТОР

Autor sjovicicslavuj | 15 Maj, 2009 | read_nums (364)

   

  САРАЈЕВО 15. МАЈА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да Република Српска /РС/ ни у ком случају није реметилачки фактор за испуњавање услова из Мапе пута неопходних за либерализацију визног режима за грађане БиХ са земљама Европске уније.


  "Након што је верификована у Дејтонском споразуму, РС је у саставу БиХ. Нама је то јасно. Од тог момента РС није реметилачки фактор и ништа не оспорава што ће допринијети функционалној БиХ", поручио је Јовичић.

  Он је нагласио да актуелни сазив српских посланика у Парламентарној скупштини БиХ никада неће дозволити да се под плаштом уласка у Европску унију у европске интеграције намеће све и свашта, као и закони који нису услов у предложеном облику.

  "Нама ЕУ није рекла какав ћемо донијети закон о заштити и контроли наоружања, нити закон о граничној контроли. ЕУ је нама поручила да морамо имати те законе, а какви ће бити ствар је договора политичких фактора у БиХ", додао је Јовичић.

  Према његовим ријечима , посланици из РС нуде функционална рјешења, која могу имати примјену у пракси.

  "Што ће нама закони који нису примјењиви у пракси и проводиви? Бошњачки лидери све чине да путем разних закона које пуштају у процедуру утичу на то да што мање постоји РС, што је циљ сваког њиховог пројекта", навео је Јовичић.

  Он је поручио да сваки закон који је усмјерен против интереса РС и српског народа неће добити подршку, те да ће "друга страна увијек тражити кривца за неусвајање закона у српским посланицима".


  Европска комисија недавно се обратила Парламентарној скупштини БиХ у вези са шест преосталих закона чије је усвајање потребно за укидање визног режима.

  Четири су већ одбијена у Парламентарној скупштини БиХ, а ријеч је о закону о граничној контроли, закону о наоружању, закону о превозу опасних материја и закону о међународној помоћи.

  Пети закон суочен је са снажним противљењем у парламенту, а ријеч је о закону о контроли кретања оружја и војне опреме, док је шести закон о забрани дискриминације.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva