Slavko Jovičić -

Jovičić: Ne bih im dao ni marke

Autor sjovicicslavuj | 14 Maj, 2009 | read_nums (295)
  Teme
  Foto: Arhiv
  13.05.2009.
  Istražna komisija za svoj rad tražila je iznos od 45.000 do 50.000 KM, a sredstva bi bila obezbijeđena iz plata članova Parlamenta BiH...

  Privremeni izvještaj Istražne komisije za utvrđivanje utroška donatorskih sredstava biće upućen Komisiji za finansije i budžet Zastupničkog doma, kako bi bio razmotren cijeli projekat i način obezbjeđivanja sredstava potrebnih za njegovu realizaciju.

  Istražna komisija za svoj rad, odnosno za vođenje projekta, tražila je iznos od 45.000 do 50.000 KM, a sredstva bi, kako je predloženo, bila obezbijeđena iz plata članova Parlamenta BiH.

  Usvojen je zaključak da cijeli izvještaj s prijedlogom finansiranja bude dostavljen nadležnoj komisiji na razmatranje.

  Zastupnik SNSD-a Slavko Jovičić, pozivajući se na 'neslavan mandat' prošlog saziva iste komisije, čiji rad nije dao nikakve rezultate, naglasio je tokom rasprave da ni ovom sazivu komisije "ne bi dao ni marke".

  Kako je kazao, utvrđivanjem utroška donatorskih sredstava trebale bi se baviti Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, a ne Parlament BiH.

  Zastupnički dom odbio je danas raspravljati o Prijedlogu mjera iz nadležnosti Vijeća ministara BiH za ublažavanje posljedica globalne ekonomske krize, uz obrazloženje da je Vijeće ministara "promašilo temu".

  Zastupnički dom je tražio da mu se dostavi pregled i procjena stanja, te analiza do sada poduzetih mjera na različitim nivoima u BiH.

  Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje Informacije o radu Tužilaštva BiH za prošlu godinu jer današnjoj sjednici nije bio u prilici da prisustvuje glavni tužilac Milorad Barašin.

  Autor: Srna

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva