Slavko Jovičić -

БиХ - Новац кочи рад комисије за трошење донација

Autor sjovicicslavuj | 14 Maj, 2009 | read_nums (262)

   

  САРАЈЕВО, 13. МАЈА (СРНА) - Привремени извјештај Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава биће упућен Комисији за финансије и буџет Представничког дома парламента БиХ, како би она размотрила цијели пројекат и начин обезбјеђивања средстава за његову реализацију.


  Комисија је тражила за свој рад 45.000 до 50.000 КМ, уз приједлог да ова средства буду обезбијеђена издвајањем из плата чланова Парламента БиХ.

  У расправи о извјештају није било замјерки на предложени програм рада Комисије, али је дио посланика изразио сумњу у оправданост њеног ангажовања.

  "Истрагом трошења донаторских средстава треба да се баве Тужилаштво, СИПА, ОБА и њих треба натјерати да раде свој посао", истакао је посланик СНСД-а Славко Јовичић.

  Оцијенивши да нема потребе издвајати новац за комисију која би радила туђи посао, Јовичић је рекао да се комисији за избор текста химне БиХ дугује 25.000 КМ.

  Представнички дом парламента БиХ вратио је Савјету министара Приједлог мјера за ублажавање утицаја глобалне економске кризе на привреду БиХ јер је у овом документу, према ријечима предсједавајућег Представничког дома Бериза Белкића, "промашена тема".

  "Тражили смо анализу и оцјену стања и преглед мјера које се предузимају на различитим нивоима у земљи", подсјетио је Белкић.

  Савјет министара БиХ упутио је парламенту Приједлог мјера за ублажавање утицаја глобалне економске кризе на привреду БиХ усмјерених на очување стабилности банкарског сектора, ублажавање посљедица кризе на привреду и ангажовање свих расположивих јавних средстава у складу са законима.

  За наредну сједницу одгођено је разматрање Информације о раду Тужилаштва БиХ за 2008. годину јер данашњој сједници није био у прилици да присуствује главни тужилац Милорад Барашин, а како би се посланици боље упознали са добијеним материјалом одгођено је и разматрање извјештаја Министарства безбједности о стању безбједности новинара у БиХ.

  На данашњој сједници обављена је и расправа о извјештају о провођењу закона из надлежности Централне изборне комисије БиХ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva