Slavko Jovičić -

Sadović obnevidio!

Autor sjovicicslavuj | 31 Oktobar, 2008 | read_nums (514)
  Dan & noć
                                   
   
  D. MAJSTOROVIĆ | 30.10.2008  

  Da nije smiješno, bilo bi žalosno! Ovim riječima poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić ocijenio je tvrdnje ministra bezbjednosti BiH, Tarika Sadovića, da u BiH, po njegovim saznanjima, boravi samo jedan terorista sa crne liste Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija!

  - Sadović je još jednom pokazao kolika su njegova saznanja. On govori i radi isključivo ono što mu kaže njegov kabinet, a kako to radi, najbolje može da se zaključi po njegovoj prošlogodišnjoj izjavi da je u BiH, od kada je on prvi čovjek Ministarstva bezbjednosti, evidentiran samo jedan teroristički akt, i to napad na grob Alije Izetbegovića. To dovoljno govori o njegovim saznanjima i mogućnostima - naglasio je Jovičić.

  On se zapitao u kakvom je to stanju BiH, kada njen prvi bezbjednjak u javnost izađe s ovakvim tvrdnjama, bukvalno skandaloznim, i to u trenutku kada vodeće svjetske organizacije i institucije, nadležne za borbu protiv međunarodnog terorizma, upozoravaju i ukazuju na činjenicu da je BiH istovremeno tranzit i sigurno utočište za bjelosvjetske teroriste.

  I ne samo to. Jovičić je naglasio da i bezbjednosne agencije u BiH imaju sasvim drugačije informacije od ministra Sadovića, odnosno, da u BiH ne boravi samo jedan terorista, već da je njihov broj znatno veći.

                                            
  - Zaista, da ovo nije smiješna situacija, bila bi žalosna. Međutim, i ova izjava jeste još jedan dokaz da je u ovoj zemlji sve eksperimentalno. A, kada ministar Sadović kaže da ovdje nema ni terorista ni opasnosti od napada, tek tad osjećam se nesigurno - rekao je Jovičić.

  S njegovim mišljenjem slaže se i član Ekspertskog tima Jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević, koji je kazao da je ovom izjavom Tarik Sadović još jednom potvrdio da se uopšte ne miješa u svoj posao.

                                           
  Galijašević je pozvao Sadovića da objasni javnosti ko je taj jedan terorista i kako on to može da traži da bude izbrisan s liste Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Ako je već priznao da je terorista, nastavio je Galijašević, na osnovu čega Ministarstvo bezbjednosti BiH može da mu vjeruje da više ne postoje razlozi da bude na crnoj listi.

  - Nije li se, možda, zakleo lično ministru Sadoviću, pa mu je, poslije toga, omogućeno da podnese zahtjev da bude izbrisan s liste? Istina, ako je Sadović mislio na Bakira Izetbegovića, onda bih i mogao da mu povjerujem. Ovakve tvrdnje prvog čovjeka Ministarstva bezbjednosti, blago rečeno, skandalozne su i licemjerne. Krajnje je vrijeme da tog čovjeka neko pozove na odgovornost - poručio je Galijašević.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva