Slavko Jovičić -

Како предсједник Србије Александар Вучић каже - тако ће и бити!

Autor sjovicicslavuj | 19 Jun, 2017 | read_nums (366)

  Биће онако како је Вучић рекао! 
  Све друго је у домену спекулација 
  и сакривања испод Вучићевог шињела 
  у љетњем периоду!
  ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј

  Поглед из мог "многоугла"

  Од како је предсједник Републике Србије Александар Вучић именовао Ану Брнабић за мандатара, не престају оштре полемике испреплетене одобравањима и супротстављањима Вучићевом приједлогу.

  Но, да почнемо од најјаче политичке и владајуће Вучићеве СНС странке.

  Да одмах разјаснимо неке дилеме. Ето, сад ће се као Вучићевом приједлогу наводно супротставити његови најближи сарадници, прије свега потпредсједници и чланови Предсједништва странке. 

  Само онај ко је политички наиван и животно острашћен би могао повјеровати и очекивати да ће се рецимо Вучићевом приједлогу "супротставти" Милено Јованов или Марија Обрадовић или Милош Вучевић или Зорана Михајловић или Маја Гојковић или Небојша Стефановић ... 
  У крајњој линији, сасвим је небитно ко је од њих у питању и о којим се политичарима ради, а дио су најближег руководства Вучићеве странке.

  Па нико од њих није луд да сам себи запечати политичку каријеру. Јер евентуално /а оно је немогуће/супротстављање Вучићвом приједлогу значи и одлазак на сметљиште политичке функционерске историје и самоубиство са политичким умишљајем и одлазак у трајни заборав.

  Зато је видљиво да се Вучићеви најближи сарадници, а поготово посланици који ће о именовању предсједника Владе Србије и одлучивати и који ће Ану Брнабић и њен Кабинет и изгласати - куну у страначку лојалност /ради се о личним интересима/ и утркују се у изјавама да ће без икаквих предрасуда на скупштини гласати за приједлог Александра Вучића. 
  А многи од њих знају да ће чин гласања бити против њихове савјести и то само из разлога  да би сачували своје позиције које иначе никада не би ни стекли да нису били уз Вучића и да нису страначки "војници".

  Друга је ствар што су многи који ће гласати интимно и појединачно против Вучићевог приједлога, али то ни случајно неће јавно да испољавају. Свака њихова појединачна интимна судбина пада у воду, јер једину тежину и одлучујућу валидност има чињеница да се ради о Вучићевом приједлогу.

  И пар ствари о самом мандатару. Њено је право да са својим животом ради шта пожели. Али прагматична питања поставља највећи број грађана, а посебно сељака у Србији. 
  Историја нас учи да су Србију кроз цијело њено постојање једино одбранили сељаци и српска светиња - породица!

  Остаје да се види како ће онда Ана Брнабић рјешавати горући и највећи проблем Србије – полулациону политику и пораст наталитета, ако сви подаци говоре да Србија изумире, односно да сваке године нестане по један већи град с обзиром да много више људи умире, него што се рађа дјеце.
  Како ће нова премијерка показати љубав и рјешавати те проблеме, а сама није жељела да рађа дјецу, већ се опредијелила и јавно декларисала као геј. Понављам - то је њено право, али свијест нам диктира истину. Сви смо на свијет дошли рађањем, а ако нема рађања, онда нестаје и цивилизација.

  Но, остаје питање са почетка текста – Ко ће се то супротставити Вучићевом приједлогу?  

  Можда Драган Марковић Палма и његови посланици, јер за Палму је увијек породица била и остала светиња. 

  За друге који су "за" или "против" избора нове предсједнице владе врло брзо ће се сазнати, мада су исад многе ствари јасне.
  Јер, ово што су сад - никада ниуједној власти не би били Александар Вулин, Расим Љајић, Милан Кркобабић и многи други да не гледају своје личне интересе, а њихов једини интерес је опстати и остати на турболентном потитичком небу и бити уз скуте Вучића. 

  И то није ништа ново – јер и дјеца у Србији знају да Вучић ведри и облачи Србијом! Ако је Вучић нешто рекао и одлучио - о томе се не полемише и не расправља.

  Да закључим - овим текстом никога не прозивам, већ напомињем - СРБИЈА И ИНТЕРЕС СРПСКОГ НАРОДА МОРАЈУ БИТИ  ИЗНАД СВЕГА! 

  И сасвим на крају,  без српске породице нема ничега, па ни напретка, као ни опстанка цивилизације!
   

4 Komentari & 0 Trekbekovi od "Како предсједник Србије Александар Вучић каже - тако ће и бити!"

  mala ispravka, biti homo nije IZBOR, nego rođenje, sudbina ili kako već. Zbog učenika sa kojima sam se na poslu susretala a koji su patili zbog onog što jesu, kad su u pubertetu otkrili da su homoseksualci (svaki je pomišljao na samoubistvo) , suočila sam se sa njihovom PATNJOM pa sam mnogo sam PROUČAVALA ovu tematiku i od okorelog borca protiv "njihovog izbora" od pre nekoliko godina, postala borac za njihova prava. One koje sam upoznala su DIVNI, osećajni ljudi a većina i vrlo sposobni, pa ih ne bi dirala u ono što ih boli, a mirne duše bi im dala i decu da vaspitavaju, bili bi mnogo bolji od mnogih "roditelja." koji za to nisu ničim zaslužni, već im je rođenjem dato, isto kao što je ovima uskraćeno rođenjem, ponavljam - NE IZBOROM.
  Onima koji bez mnogo proučavanja ove tematike istrčavaju sa osudama samo poručujem: Ne grešite dušu. Šta ako se Vama gospodo sutra rodi neko takvo dete, unuče ... praunuče...ne izazivajte sudbinu. Nećete moći da ga prevaspitate, ( jer ako je to stvar vaspitanja, a ko je u našoj sredini uopšte vaspitavao nekog da bude homo), to je stvar hormona u mozgu koji se formiraju još u trudnoći, a u pubertetu izbijaju na površinu.
  Kako živimo, šta jedemo, koje hormone žene piju da bi održale trudnoću, pitanje je kome će se i koliko ovakve dece roditi, zato upoznajmo te ljude, prihvatimo ih, jer koliko god mi nešto znali ili ne o njima oni POSTOJE.

  Autor pitija 21 Jun 2017, 07:44

  Sve je to tako i to je stvar nauke da objasni te stvari, kao što si ti pojasnila.

  No, moj tekst se nije odnosio na analizu takvih ličnosti, već na mjesto na koje je imenovana mandatarka. Mnogo je pitanja za razmišljanje. Zar stvarno Srbija nema boljeg kandidata? I odmah da podsjetim na jednan, najblaže rečeno prethodni avanturistički potez Aleksandra Vučića. Sjetimo se kad se iz petnih žila upinjao da iz Amerike dovede mlađanog Lazara Krstića za ministra finansija. Ne pamtim da je neko imao onako dobre karakteristike i mnoštvo raznih pohvala. I šta se desilo? Naknadnom pameću Vučić je "utvrdo" da je dovodjenje Lazara Krstića bio najveći promašaj.

  Dakle, ovdje se radi o personalitetu. Naravno iznosim svoje mišljenje . SRBIJA još nije sazrela za takve poteze.
  Već sam u tekstu napisao, a i ponoviću - BEZ SRPSKE PORODICE /to važi i za druge narode/ nema opstanka civilizacije i nema nikakvog napretka.

  Bilo kako bilo - poslanici okupljeni oko SNS će odlučiti onako kako je Vučić rekao.

  Autor sjovicicslavuj 21 Jun 2017, 09:55

  Slavko poštujem Vas zbog ono malo što znam o Vama, ali ne bih ulazila u politiku, samo ću da napomenem da mi takva logika nije baš jasna, Premijer ne mora da zna kako se obrađuje zemlja, kako se brani zemlja, kako se leče ljudi, šta je najbolje za porodicu, ovo uprošćeno iznosim, ali zato bi trebalo da ima dobre ministre za te oblasti.
  Da li smo imali boljeg ne znam, kao što unapred ne bih ni Anu odbacivala, zbog predrasuda, a ovo "slučajno" pominjanje porodice mi je baš nekorektno ( birala sam reč). Jedino me isprovociraju naše navike da uvek sve kritikujemo i da MI UVEK SVE ZNAMO BOLJE. Inače nisam član SNS -a i ni jedne druge patrije - a hvala Bogu da na to još nisam prinuđena.
  Poštujem da svako ima mišljenje pa tako na ovu temu ne bih više ništa komentarisala.
  Pozdrav i svako poštovanje Slavko.

  Autor pitija 21 Jun 2017, 12:22

  Naravno da treba poštovati svačije mišljenje.
  Danas je sve politika, nažalost. Ovo nema veze sa Vučićem.

  Drugo, ne ulazeći u bilo čija, niti u bilo kakva opredjeljenja, pa ni seksualna, ali ako nema rađanja - sve pada u vodu. Propada civilizacija. Nestaje svijet.

  U Srbiji svake godine izumre jedan veći grad, jer je veča smrtnost od rađanja.

  Sve druge teorije i obrazloženja su minorna, ako je populaciona politika na marginama i ako nema prirodnog priraštaja stanovništva.
  Veliki pozdrav!

  Autor sjovicicslavuj 21 Jun 2017, 22:24
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva