- Ponosan sam na naše Zmajeve i sam plasman na SP je veliki uspjeh. Tu su zemlje koje ulažu mnogo više novca u sport poput Brazila, Argentine, Njemačke, Španije…Želja mi je da BiH prođe barem taj jedan prag – iskreno će Mehmedović.
******************************
Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Mladen Ivanić je, kada smo ga kontaktirali putovao u Šamac, kako bi obišao poplavljena područja. No, za razgovor o sportu bio je itekako raspoložen.
Mladen Ivanić
- Svakako da ću pratiti SP, iako nisam neki ljubitelj nogometa. Favoriti su Brazilci, ali ja ću s posebnom pažnjom pratiti reprezentaciju BiH. Ako prođemo prvi krug bit će dobro – kaže Ivanić za Fokus.ba.
*****************************************
Slavko Jovičić, zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu PSBiH nam je u jednom dahu rekao kako nema  tog sporta, koji ne prati, ali da će dešavanja u Brazilu pratiti do u detalje.
Jovičić kaže da bi išao u Brazil da ga zdravlje dobro služi, ali…

- Ako neku utakmicu propustim, pogledaću snimak. Teško je predvidjeti ko bi u Brazilu mogao napraviti dobar rezultat i ko je favorit. Može se desiti da neki igrač na kojeg niko ne računa zablista, a neki od kojih se najviše očekuje da zakažu i da u želji sagore – pojašnjava Jovičić.

On kaže da je plasman Sušićevih izabranika na SP ogroman uspjeh. Upitan da li je razmišljao možda o putovanju u Brazil, Jovičić kaže da ima zdravstvenih problema zbog kojih “ne može ni do Vlasenice, a kamoli do Brazila”.
***********************************************
Zvonko Jurišić, poslanik HDZ-a 1990-HSPBiH u PDPSBiH, kaže da će, iako nije strastveni navijač i nogometni fan, gledati utakmice.
Zvonko Jurišić smatra da će BiH postati poznatija nakon nastupa bh. Zmajeva
- Plasman bh. reprezentacije na SP je ogroman uspjeh za državu BiH. Na taj način ćemo biti poznatiji u svijetu, jer zamislite samo koliko će ljudi saznati za našu zemlju. Moji favoriti su BiH i Hrvatska – rekao nam je Jurišić.
************************************************
Najvažnija sporedna stvar na svijetu bit će u centru pažnje i ljepšeg spola. Zastupnica SBiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Azra Hadžiahmetović nam je rekla da će gledati utakmice u onoj mjeri u kojoj to obaveze budu dozvoljavale.  
Azra Hadžiahmetović
- Navijam za BiH i šta god da postignu bh. reprezentativci bit će odlično. Zmajevi su moji favoriti. Što se tiče ostalih, nisam baš prefinjeni poznavalac fudbalskih prilika, ali treba sačekati da utakmice počnu i onda će dosta stvari biti jasnije – kaže Hadžiahmetović.