Slavko Jovičić

27 Okt, 2011

Koljač u bosanskom parlamentu!

— Autor sjovicicslavuj @ 08:03

Beogradske dnevne novine

Vesti

Četvrtak - 27.10.2011


Šemsudin Mehmedović, čovek protiv kog se vodi istraga za najmonstruoznije zločine tokom ratnog perioda, poput odsecanja glava trojici srpskih zarobljenika na području Crnog vrha, i dalje je poslanik u parlamentu BiH!
 
Nekadašnji načelnik Stanice javne bezbednosti u Tešnju, za vreme čijeg mandata su se gnusni zločini dogodili, „aktivno i kruto“ je upravljao ubistvima na tom području, tvrde za „Alo!“ njegove kolege poslanici i analitičari iz Federacije.

- Ovo što se sada pojavljuje u medijima je margina njegove lične i izvedene komandne odgovornosti za zločine počinjene u periodu od 1992. do 1995. godine. Ne samo da je znao, nego je i aktivno uklanjao tragove zločina na području Tešnja, ali ih je i potencirao i usmeravao, za šta postoje neoborivi dokazi. Danas se nalazi na čelu parlamentarnih službi, gde ima kontrolu nad svim komisijama i bezbednosnim službama BiH - kaže za „Alo!“ vojni analitičar iz BiH Dževad Galijašević.
Istraga protiv Mehmedovića izazvala je brojne polemike u Sarajevu s obzirom na to da se radi o potpredsedniku vladajuće stranke SDA Bakira Izetbegovića.

Poslanik SNSD-a Milorada Dodika, Slavko Jovičić, kaže da je kao odgovorno lice u policiji Mehmedović odlučivao o životu i smrti malobrojnog srpskog stanovništva koje je ratnih godina ostalo na području Tešnja.

- Nije tajna da je Mehmedović tokom rata bio uključen u dovođenje mudžahedina iz različitih islamskih zemalja, koji su otud bežali u BiH od optužbi za najstrašnije zločine. Jezivo je što taj čovek danas sedi pored mene u parlamentu - kaže Jovičić.

-------------------------------------------------------------------------------------

Juče smo pokušali da dobijemo komentar Šemsudina Mehmedovića o jezivim zločinima koji mu se stavljaju na dušu, ali smo dobili samo kratak odgovor.
- U Rimu sam. Nemate me šta pitati. Pitajte Dodika, on sve zna - poručio je Mehmedović pre nego što je prekinuo vezu.

--------------------------------------------------------

 Zločin koji je šokirao svet

O odsecanju glava srpskih zarobljenika Blagoja Blagojevića, Brane Đurića i Nenada Petkovića na Crnom vrhu, Tribunal u Hagu je obavešten još 1998. godine, ali za taj zločin ni danas niko nije optužen. Podsetimo, mudžahedini su odsečene glave srpskih vojnika ritualno pokazivali na tešanjskoj kuli, pred zgradom MUP-a i pred kapijom svog logora u Jablanici.

B. Majdarević
 
 

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Powered by blog.rs