Slavko Jovičić -

Историја никад није била српска „учитељица живота“!

Autor sjovicicslavuj | 30 Maj, 2009 | read_nums (671)

  ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

  Наравно да не могу, нити желим да било кога убеђујем у неке ствари. Али, више пута сам писао да су Срби највећи проблем сами себи, јер ми никада кроз нашу славну, али и истовремено и тагичну историју – нисмо могли „сами са собом“!

  Mноги пријатељи ме врло често обавештавају шта се пише на бошњачким порталима, моћном “оружју“ савремених медијских комуникација и у вечини случајева – медијских манипулација!

  Ето, отиђите рецимо на било који бошњачки портал, а сви су бошњачки сајтови скоро истоветни и уверићете се да сви Бошњаци оркестрирано нападају сваког српског политичара, без обзира на страначку или неку другу припадност, односно на његову функцију у хијераргији власти - ентитета или земље. 

  Не треба посебно наглашавати да су изливи беса и вређања највише усмерени према Милораду Додику. Бошњацима је само важно да се ради о политичару - Србину и ту су сви јединствени у осудама и у синхронизованим пљувањма по свему што је српско.

  Иако је Федерација у огромним проблемима - тамо нећете наћи ниједну реч осуде својих бошњачких политичара све док су њихове активности усмерене против интереса и самог постојања Републике Српске...

  Тамо није битно да ли се ради о Додику, Радојичићу,  Живковићу, Калабићу, мени... или о Босићу, Иванићу, Михајлици... Дакле, огромна вечина Бошњака је  уједињена у томе и одмах фронтално крећу и кидишу на институције и на уставни и територијални интегритет Републике Српске и  позицију српског народа!

  А, то није ништа друго, већ отворени напад на Дејтонски споразум, односно атак на Устав Босне и Херцеговине. И народ би рекао – „ником ништа“!

   Ево у последње време све своје политичке активности највише усмеравам на економска питања и залажем се за бољи живот који је у интересу за све у БиХ, али ни то за бошњачки пук није важно. За њих је важно што сам Србин и одмах се на моју адресу упућују бројни увредљиви медијски коментари и не престају лична вређања.

  Да одмах кажем да сам против тога  да Срби требају тако да раде, односно против тога сам  да Срби своје активности усмеравају против било којег другог народа или појединца  у БиХ.  Али ми смо зато ненадмашни и  спремни смо да нападамо своје најистакнутије политичаре и зато су Срби сами себи проблем.

   

  И уместо да сву своју енергију усмеримо на очување Републике Српске и њених институција, без обзира ко је тренутно на њиховом челу, ми се, ето, по старом обичају, сами између себе гложимо и свађамо до истребљења.

  Карађорђа нису убили Турци, већ Срби и то је наш несрећни историјски усуд, који нас прати и пратиће и даље!

  Ако би, не дај боже, изгубили још било коју институцију  и надлежност Републике Српске или у крајњој линији, ако бисмо изгубили Републику Српску, онда нам неће бити важно, нити ће нас спасити ни то хоће ли на власти уместо Додика бити Иванић, односно Босић, или Михајлица, нити сви ми заједно!

  Тужно је слушати и читати српско српске обрачуне и зато смо у миру кроз целу своју историју губили све.

  Скоро да нисам прочитао изјаву ниједног српског политричара из опозиције који је званично осудио Резолуцију Конгреса СДА у којој се тражи стварање Републике БиХ и њено "васкрсење", али сам зато прочитао бројне коментаре о осуди најпопуларнијег лидера и председника најјаче странке у БиХ СНСД-а и председника Владе Републике Српске Милорада Додика.

  Понављам свима - ако Срби не направе много веће јединство и не схвате да су угрожене институције, па и сама Република Српска, онда нам ниједан лидер и ниједна странка неће требати! Многи од нас тога нису свесни.   

  Упозоравам све критизере актуелне власти у Републици Српској да ово није време за српско српске савађе, нити обрачуне!!! Хоћемо ли се икада опаметити и хоћемо ли схватити шта су нам приоритети? Нажалост, нећемо!

  Сами себи смо највећи непријатељи!!! Тужно и жалосно!

  Ево, лично ја - нисам ушао у политику ради тога да будем неки битан фактор у политици. Ја сам у политику ушао из два разлога:

  1. Штитити и чувати уставну и територијалну позицију Републике Српске у оквиру Устава БиХ и

  2. Штитити интерес срспког народа, у целини, наравно, колико ми то дозвољава моја функција и капацитети које имам!?

  Мене не интересује ниједан политичар, нити било која странка која нема ова два циља у приоритету! Ова два политичка циља би требала бити српска политичка "Библија", без обзира о којем се српском политичару ради и на којој се он функцији налази.

  Знам и уверен сам да је Милорад Додик на истоветној платформи и зато сам уз њега и зато му дајем сваку могућу и максималну подршку!

  А, раде ли то и неки други? Нажалост не! На крају крајева, нико нам неће требати, ако се, не дај боже, остваре циљеви сваког Бошњака. Потпуно сам свестан да у тим њиховим циљевима нема разлика, без обзира о којем се политичару, странци, верском службенику или обичном човеку ради! Морам да признам да ја све њих одлично разумем и то није ништа ново.

  Али не разумем нас Србе и то је највећи проблем, но, ни ово није ништа ново, нажалост!


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva