Slavko Jovičić -

BiH - Sadović krije zločince

Autor sjovicicslavuj | 31 Maj, 2009 | read_nums (433)
  S. GAJIĆ | 31.05.2009
  Dan & noć
   
   Tarik Sadović

  Hoće li Sulejman Tihić, lider SDA, odlučiti da smijeni Tarika Sadovića sa funkcije ministra bezbjednosti BiH, ili se radi o nekim spekulacijama da bi se ublažilo ogromno nezadovoljstvo Sadovićevim radom kao ministra, a koji smatra da je vlasnik svih bezbjednosnih agencija u BiH, ostaje da se vidi u narednim danima, rekao je za "Fokus" Slavko Jovičić, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u parlamentu BiH.

   - Navodna smjena Sadovića mogla bi biti još jedna od zavrzlama koje smo i ranije imali, jer kad god na tapet dođu Bošnjaci, onda se stvaraju spekulacije kako bi se zamaglila suština, a sada je suština gdje su Interpolove potjernice protiv odgovornih za Dobrovoljačku - kazao je Jovičić.

  Kako je istakao, Sadović smatra da je on vlasnik svih bezbjednosnih agencija u BiH i da ima nadležnost da može da zaustavi rad i Interpola i SIPA.

  - Ima li ministar pravo da bilo kome naredi da potjernice drži u ladici ili bi one trebalo da budu proslijeđene, po pravilu Interpola, nadležnim ministarstvima i, naravno, SIPA - pita se Jovičić.

  Govoreći o mogućoj smjeni Sadovića, Jovičić kaže da je stvar SDA šta će da uradi sa svojim kadrovima i da niko na to ne može uticati, pa čak ni predsjedavajući Savjeta ministara, Nikola Špirić.

  - Špirić ne može da smjenjuje ministre, jer njih predlažu stranke - kazao je Jovičić.

  Komentarišući medijske napise da bi Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, mogao zamijeniti Sadovića, Jovičić je rekao da je Kebo idealan kao potpredsjednik FBiH, ali da nikad nekoga ne možete upoznati dok ne dođe na određenu funkciju.

  Iz Boračke organizacije RS saopšteno je da će tražiti od Nikole Špirića da smijeni ministra bezbjednosti BiH, Tarika Sadovića, zbog, kako je navedeno, njegovog pokušaja da prikrije zločin u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.

   

  BORS navodi da odlukom da zabrani dostavljanje Interpolovih potjernica, raspisanih protiv lica iz BiH osumnjičenih za zločin u Dobrovoljačkoj ulici, policijskim organima u BiH, Sadović želi da realizuje ratnu politiku bošnjačke strane, prema kojoj BiH može biti samo unitarna i u kojoj nema mjesta za druge narode, kao i politiku u kojoj su Bošnjaci žrtve, a ostali zločinci i agresori.

  - Ovakvim činom pokušava se od cijelog svijeta sakriti istina o karakteru rata u BiH, koja kaže da su Bošnjaci počinili nebrojene zločine nad Srbima i da su upravo ti zločini, poput Sijekovca, Kupresa, Dobrovoljačke ulice i "Tuzlanske kolone" proizvele rat u BiH - navode u BORS, te naglašavaju da Sadović, isto kao što to godinama čini i Sud BiH, pokušava da sakrije istinu da su zločini nad Srbima činjeni tokom cijelog rata i da je Sarajevo najveća grobnica u BiH, u kojem je tokom rata ubijeno šest i po hiljada Srba.

  Ministarstvo na tapetu

  Član Zajedničke parlamentarne komisije za odbranu i bezbjednost BiH Mirko Okolić ocijenio je da je Ministarstvo bezbjednosti BiH ključni faktor svih nesporazuma iz bezbjednosne oblasti u BiH, a za takvo stanje odgovoran je ministar Tarik Sadović.

    - Zbog toga smo ovo ministarstvo nekoliko puta stavljali na tapet i mislim da ono nije ispunilo svoje obaveze. Nije uspjelo da objedini bezbjednosne institucije i iskoristi ih u svrhu zbog koje su i osnovani - rekao je Okolić.

  Mirko Okolić


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva