Slavko Jovičić -

ИЗБОРИ КАО ПРЕКРЕТНИЦА ЗА ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ

Autor sjovicicslavuj | 5 Novembar, 2008 | read_nums (658)

                                          
  САРАЈЕВО, 5. НОВЕМБРА (СРНА) - Предсједавајући Предсједништва БиХ Харис Силајџић оцијенио је да предсједнички избори у САД представљају прекретницу не само за ту земљу, него и за цијели свијет.

  "Цијелом свијету је потребна прогресивна политика САД. Сви то очекујемо због тога што је свијет у економској и моралној кризи и прогресивна политика САД ће нам помоћи да изађемо из те кризе", рекао је Силајџић на "Изборној ноћи" у Сарајеву.

  Он је поновио да од америчке администрације очекује да у БиХ примијени међународно право, указујући да се Радовану Караџићу у Хагу суди за геноцид.

  Одговарајући на питање да ли је то позив на укидање Републике Српске, Силајџић је рекао да "признаје дејтонску РС, али не и ону која је настала кршењем тог споразума".

  Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да о судбини РС неће одлучивати ни Силајџић, ни нова америчка администрација.

  "О судбини РС, која је економски и политички стабилна, одлучиваће српски народ и тако ће бити и у наредном периоду", рекао је Јовичић. 


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva