Slavko Jovičić -

Бошњачки политичари руше Устав БиХ

Autor sjovicicslavuj | 9 Oktobar, 2008 | read_nums (679)
   
  Mирослав Филиповић  

   

  БAЊA ЛУКA - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је да прегласавање српских посланика у Парламенту БиХ најбоље показује какве би посљедице могли осјетити Срби у РС и БиХ ако би било укинуто ентитетско гласање.

                             

    -Прегласавање у Парламенту БиХ потврђује и да Пословник о раду ове установе има доста недостатака. То се показало и сада, јер уколико неки од посланика из РС не присуствују сједници њихове колеге из ФБиХ могу усвојити шта хоће - навео је Радојичић.

   

                                          

  Посланици из РС прегласани су у сриједу у Парламенту БиХ, јер сједници нису присуствовала три српска посланика.

  Радојичић је казао да је то "озбиљан правно-процедурални проблем", јер уколико српски представници нису присутни у довољном броју да гласају против, одређени закон, који није у интересу српског народа, се сматра усвојеним. 

                                         

  Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић нагласио је да је ова сједница Парламента БиХ само показала да је ентитетско гласање кључ очувања Републике Српске и равноправности народа у БиХ.

                                          

   Он је нагласио да посланици из РС неће дозволити да укидањем ентитетског гласања бошњачки политичари мајоризацијом остваре ратне циљеве.

  - Нису ни свјесни да укидањем ентитетског гласања и одбијањем да се спроведе попис руше конститутивност народа у БиХ, а тиме руше Устав БиХ. Бошњачки политичари су тренутно највећи непријатељи БиХ - навео је Јовичић.

  Посланик СДС-а у Парламенту БиХ Момчило Новаковић такође је оцијенио да је посљедња сједница Парламента БиХ показала да "без ентитетског гласања неће бити РС".

                                 

  - Иста ситуација је и код Закона о попису становништва који бошњачки политичари упорно одбијају, јер желе да у БиХ не буде Срба и Хрвата" - нагласио је Новаковић. 

  Одговорност

  Потпредсједник ПДП-а Слободан Наградић рекао је да су бошњачки политичари одговорни што у БиХ још нису почеле припреме за попис становништва.

  - То је озбиљан друштвени и економски проблем БиХ који кочи придруживање Европској унији - рекао је Наградић.

   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva