Slavko Jovičić -

Još jedna provokacija bošnjačke političke vrhuške preselila se u prošlost

Autor sjovicicslavuj | 14 Septembar, 2008 | read_nums (558)
                                                 

         M. Bašić                 

   Nedavni pokušaj sarajevskih političara da zaokruže proces "ozelenjavanja" glavnog grada BiH tako što će i trotoare ofarbati u omiljenu boju bošnjačke elite, dobio je krajnje neslavan epilog. I pored toga što su najavljivani kao atrakcija, zeleni trotoari u samom centru Sarajeva su već nakon dvadesetak dana od završetka radova počeli da se pretvaraju u prašinu. Ispostavilo se da, takozvani epoksidni trotoari, na samo da nisu otporni na smrzavanje, već nisu dorasli ni letnjim sarajevskim kišama.

  Podsećamo da je, iako su sarajevske vlasti tvrdile da je reč o evropskom trendu, njihov potez farbanja trotoara zelenom bojom rezultirao povećanim nadzorom ovog grada od strane CIA. S druge strane, bojenje trotoara glavnog grada BiH u zeleno izazvalo je buru reakcija kod svih Sarajlija nebošnjačke nacionalnosti, ali i kod Srba i Hrvata u celoj BiH.

  Drago Kalabić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kaže da ga izuzetno veseli što je i najnovije nastojanje bošnjačkih lidera da na ovako jeftin način pokažu Srbima ko je gazda u Sarajevu, doživelo pravi fijasko.

  Samo po zelenom

  Poslanik Slavko Jovičić Slavuj u šaljivom tonu kaže da su zeleni trotoari u centru Sarajeva počeli propadati zbog toga što je većina Bošnjaka bojkotovala "obične" trotoare, želeći da gazi samo po zelenom.
      Ljudi, šta je ovo?  

  - Precenili su tehničke mogućnosti ovih pešačkih površina i preopteretili ih, pa nije ni čudno što se pretvaraju u prah. Svojevremeno sam im preporučio da po njima hodaju u nekoj nežnijoj obući kako bi ih što duže sačuvali, ali me nisu poslušali.
   
  - Međutim, sreća je da radove nije izvodilo neko srpsko preduzeće, jer bi ga optužili za sabotažu, a možda i zatvorili - kaže Jovičić.
   
                          Kalabić kaže: 
  - Raspadanje ovih trotoara samo je dokaz da namera sarajevskih vlastodržaca nije bila da naprave površine koje će biti otporne na vremenske nepogode, nego da sarajevski ambijent približe teheranskom. Da su vodili računa o njihovoj istinskoj funkcionalnosti, ne bi ih napravili ovakvim kakvi jesu - nikakvim u svakom pogledu. E, sad su doživeli blamažu kakvu su i zaslužili i izuzetno mi je drago zbog toga.
   
  Još jedna gnusna provokacija bošnjačke političke vrhuške se preselila u prošlost, a nadam se da će tako proći i svaki njihov sledeći bolesni naum. Međutim, ne bih se iznenadio kada bi čelnici vodećih bošnjačkih partija naredili da se i pitka vodu u Sarajevu oboji u zeleno - ističe Kalabić.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva