Slavko Jovičić -

Hapse samo Srbe...

Autor sjovicicslavuj | 25 Jul, 2008 | read_nums (667)

  Ćelo i Juka u SIPA i OBA

   S. MIŠLJENOVIĆ

  Državne bezbjednosne agencije u BiH samo su se specijalizovale za ratne zločine koje su počinili pojedinci iz reda srpskog naroda, dok se u procesima gdje su Srbi žrtve donose oslobađajuće presude, kaže za "Fokus" dobro obaviješteni izvor iz obavještajno-bezbjednose agencije BiH

  - Interesantno je da se kroz Odjeljenje za ratne zločine OBA, na čijoj jevodećoj poziciji Zlatan Romić forsira samo srpska policija i vojska koja je po njima činila zločin, a što se tiče muslimanske strane tu se uopšte i ne otvara priča o zločinima. To i nije začuđujuće jer je na vrhu istraživačkog tima za ratne zločine OBA Muris Družić, bivši oficir bezbjednosti kod ozloglašenog komandanta Zelenih beretki Juke Prazine - tvrdi naš sagovornik.

  On ističe da na ratnim zločinima kako u OBA tako i SIPA rade bivši oficiri bezbjednosti ozloglašene Devete brdske brigade Armije RBiH Ramiza - Ćele Delalića, a da se visoki funkcioneri ovih službi mogu vidjeti i na fotografijama iz ratnog perioda u društvu Abu Hamze, Abu Harisa, mudžahedina i vehabija.

  - Odgovor zašto se samo Srbi procesuiraju u BiH jeste jednostavan. Pa u državnim službama OBA i SIPA radi veliki broj bivših čuvara logora iz Srebrenice, Hrasnice, Visokog, Silosa u Hadžićima, logora širom Federacije. Naravno ovo ništa ne bi bilo moguće da njihov rad ne nadgleda budnim okom Haris Silajdžić koji određuje koga Srbina treba optužiti za ratni zločin / tvrdi izvor "Fokusa".

  Slavko Jovičić, poslanik SNSD-a u parlamentu BiH, kaže da je više puta u parlamentu BiH tražio da OBA i SIPA podnesu strategije rješavanja ratnih zločina na području BiH i da predstave metod rada kao i da pokažu koliko je do sada procesuirano Srba, a koliko Bošnjaka i Hrvata.

  Naravno, kaže Jovičić, odgovor nije dobio.

  - Sada je svima u RS jasno da agencije poput OBA i SIPA, zajedno s Tužilaštvom BiH vrši organizovani lov na Srbe. Naravno sve to se dešava uz blagoslov političara iz Federacije koji su zajedno sa sada već bivšom glavnom tužiteljkom u Hagu Karlom del Ponte sklopili dogovor da procesuiraju što više Srba kako bi napravili od Bošnjaka žrtve, a od Srba zločince - rekao je Jovičić.

  MUP RS je prikupio, a i dalje prikuplja dokaze protiv Bošnjaka koji su počinili zločine nad srpskim narodom, ali da materijali koji su poslati u Tužilaštvo BiH ili razmjenjivani s državnim bezbjednosnim agencijama nisu iskorišteni za nikakva hapšenja.

  - Bošnjaci su zaštićeni kako od državnih bezbjednosnih agencija tako i od Tužilaštva BiH. Bez obzira koliko MUP RS prikupljao dokaze za zločine uvijek će neko u Sarajevu da ih skloni u stranu - kaže naš sagovornik.

  Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša RS, ističe da je lov na Srbe otvoren odmah nakon rata kada je Hag počeo s radom.

  Бранислав Дукић, предсједник Савеза логораша Републике Српске

  - Pošto Tužilaštvo BiH nije moglo samo da provodi lov na Srbe tu su onda osnovane državne agencije poput OBA i SIPA da budu spona. Sada Bošnjaci imaju sav potreban aparat da optuže za zločin svakog Srbina u BiH. Jedina nada srpskih političara u BiH jeste da zatraže ukidanje SIPA i OBA, jer samo tako će da zaštite svoj narod - poručio je Dukić.


  My picture!

Kategorije

Arhiva