Slavko Jovičić -

NEDAJ SE BOSNO!!! SA HERCEGOVINOM ŠTA BUDE, NJU SVAKAKO RIJETKO NEKO I POMINJE?!

Autor sjovicicslavuj | 10 April, 2009 | read_nums (475)

  PIŠE: Slavko JOVIČIĆ SLAVUJ

    Hoće li uskoro razni “revolucionari”,  manipulatori, egzibicionisti i avanturisti - napokon Bosni i Hercegovini doći glave

   Pukim slučajem nekako, zaista ne znam na koji način, ali dodjoh do “Proglasa” upućenog poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

   No, da počnem od naziva neke, meni još nepoznate tzv. nevladine organizacije iliti udruženja gradjana, koja je izdala ultimativni zahtjev putem kojeg pozivaju “gradjane” Bosne i Hercegovine da 9. maja organizuju generalni štrajk, odnosno pozivaju narod(e) da parališe svaki vid života u Bosni i Hercegovini!?

   “Proglas” je izdat i potpisan 1. aprila? Prvo sam pomislio da se neki opasni avanturista šali, jer je 1. april – Dan šale! Nadalje, u potpisu tog pamfleta pročitam da se radi o Udruženju "Front" i saznam ime predsjednika te organizacije - izvjesno-neizvjesnog Danijela Senkića!? Ko je Danijel Senkić, zapitam se onako, čisto iz radoznalosti? Zaista ne znam, a da budem iskren i ne interesujeme, ama baš ni malo, odnosno ni trunke iliti ni “zere”!

   Valjda dokoni potpisnik iz egzibicije, ili iz dosade, ili po svojoj volji, ili po nečijem naredjenu – “naredao” deset ultimativnih zahtjeva i traži da se svi odmah realizuju? U protivnom, prijeti da će on, eto, biti predvodnik “masovnih demonstracija” koje će doprinijeti da se sruši legalno izabrana vlast i ustavni poredak ove zemlje!?

   Ovakvi jezivi pozivi i apelovanje na “svijest gradjana” da se odazovu na poziv “frontovaca” u meni izaziva osjećaj nemoći?! Baš sam onako, iako sam poslanik ove zemlje, imao dobru namjeru da “pomognem” Senkiću i da o svom trošku platim najmanje dvadest autobusa koji će prevoziti "demonstrante" sa Pala pred zgradu parlamenta BiH? Ali, bez obzira na moju ogromnu materijalnu žrtvu, niko se još nije javio da krene za Sarajevo. Srbi su zauzeti izgradnjom i jačanjem Republike Srpske! Ništa čudno, srpska posla!

   Opet, kontam da pošaljem autobuse samo sa vozačima i da ih demonstranti onako, “demokratski” demoliraju na ulicama Sarajeva i da onda ispostavim račun Kantonalnim vlastima Sarajeva i da zatražim od njih odštetu i kupovinu novih autobusa. Plan mi i nije baš tako loš!? Pokušavam da stupim u kontakt sa mnogim nevladinim organizacijama u Republici Srpskoj i da ih “nagovorim” da prihvate poziv Senkića i da tog dana “sruše” ustavni poredak Bosne i Hercegovine, jer poziv “frontovaca” nije ništa drugo – do to! No, neće Srbi iz Republike Srpske da se odazovu na taj "istorijski" poziv “revolucionarnih snaga” iz slobodarske Tuzle, a baš bi nam odgovarao taj haos u Sarajevu!? Nema tih para niti moći da Srbe nagovorim da se priključe Senkiću. Neće Srbi, pa to ti je! Neće da budu odgovorni.  Odgovaralo bi to i nama, srpskim političarima na privremenom radu u Sarajevu i dalo bi nam alibi da se svi povučemo iz zajedničkih institucija BiH, jer je za pretpostaviti da će ih Senkić i oni koji krenu za njim - srušiti, mislim na institucije i na legalno izabranu vlast u ovoj zemlji.

   E, sad je glavno finale. Mi bi u tom slučaju proglasili samostalnost Republike Srpske! I niko nam ništa ne bi mogao prigovoriti, niti bi nas bilo ko mogao optužiti za separatizam ili secesionizam. Imam informaciju da bi samostalnost Republike Srpske odmah priznala Evropska unija! Za početak dovoljno!

   Zato, Danijele Senkiću ne odustaj od svoje ideje da srušiš Bosnu i Hercegovinu! Samo zapamti – Srbi iz Republike Srpske ti neće u tome pomagati, jer mi  nećemo da budemo odgovorni za tvoj avanturizam. Dosta je nama ionako bezbroj nametnutih i isfabrikovanih  raznih krivica. Eeeh, kad će više taj 9. maj?

  NAPOMENA: Pošto NVO Udruženje gradjana "Front" iz Tuzle ozbiljno prijeti da sruši cjelokupni sistem i napravi haos u zemlji, eto, kao odgovoran čovjek, kao legalista i kao pragmatičan političar, koji  je, nakon što su me Srbi iz Republike Srpske izabrali za poslanika u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, želim da na vrijeme reagujem i obavijestim javnost šta se sprema BiH!? Moja je dužnost da to uradim, jer sam, da naglasim - položio i potpisao  zakletvu da ću štititi ustavni poredak Bosne i Hercegovine! Zato sam se čak i  potrudio  da  što više saznam podataka o pomenutom udruženju. Eto, čak sam na nekom portalu pronašao i fotografiju novokomponovanog, odnosno samozvanog "revolucionara" "Če Gevare" u liku Danijela Senkića.

   Na vrijeme upozoravam vlasti BiH o kakvoj se "opasnosti" radi koja dolazi iz "crvene" Tuzle sa crnim scenarijem!?

   "Zainteresovani demonstranti" autentični proglas mogu pronaći na brojnim portalima. Kojim? Pa, potrudite se i sami pronadjite! Nemojte mene pitati ništa za to, jer ja nisam organizator! Ja sam protiv bilo kakvih nasilnih akcija i aktivnosti, pogotovo koje su usmjerene protiv moje zemlje!

   Dakle, Udruženje "Front" sa sjedištem u Tuzli. Predsjednik udruženja Danijel Senkić /na slici/

                                                   

              
  ___________________________________________________________________________

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva