Slavko Jovičić -

Belkić: Nova urgencija

Autor sjovicicslavuj | 10 April, 2009 | read_nums (431)
                  
    Foto: Arhiv - Beriz Belkić
   
  Špirić dva mjeseca drži tekst himne
   
  Špirić smatra da "ne treba trčati ispred", aludirajući da se himna već javno izvodi iako tekst nije zvanično usvojen...
   
  10.04.2009.

  Tekst himne BiH, na koji se čekalo više od deset godina, još nije upućen u parlamentarnu proceduru. Iako je Komisiji za izbor teksta trebala godina da izabere najbolji, taj prijedlog već dva mjeseca stoji u ladici predsjedavajućeg Vijeća ministara Nikole Špirića. Zašto je to tako, nije jasno ni članovima Komisije koji su uz velike napore došli do kompromisa teksta čiji su Belkić: Nova urgencijaautori Dušan Šestić i Benjamin Isović.

  - Komisija je time završila svoj posao. Nisam upoznat zašto je to zaustavljeno i šta čekaju u Vijeću ministara - kaže član Komisije Slavko Jovičić.

  Prijedlog teksta bi nakon završetka procedure u Vijeću trebao potvrditi Parlament BiH kako bi se himna konačno mogla i pjevati. Predsjedavajući Predstavničkog doma Beriz Belkić kaže da je već uputio urgenciju Vijeću ministara i tražio da prijedlog što prije bude dostavljen u proceduru. Odgovor nije dobio i, kako kaže za "Avaz", urgenciju će ponoviti.

  Špirić smatra da "ne treba trčati ispred", aludirajući da se himna već javno izvodi iako tekst nije zvanično usvojen.

                 Nikola špirić

  - A vrlo brzo ćemo to imati na sjednici i uputiti u parlamentarnu proceduru - obećao je predsjedavajući Vijeća ministara.

  Autor: A. M

                                                


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva