Slavko Jovičić -

"Gradjansko" buntovanje???

Autor sjovicicslavuj | 3 April, 2009 | read_nums (460)

  "Građanski Bunt" osuđuje izjavu Slavka Jovičića

  Pokret Građanski Bunt oštro osuđuje izjavu poslanika SNSD-a Slavka Jovičića u Predstavničkom domu parlamenta BiH u kojoj navodi da Srbi napuštaju Sarajevo, jer za njih nema mjesta u tom gradu u kojem su narod entog reda, saopšteno je danas iz ovog pokreta.

  "Takav način predpostavki i izazivanja predstavlja najviši stepen manipulacija građana BiH. Građanski Bunt ima u posjedu dokaze koji opovrgavaju njegove teze, te argumentirano upućujemo oštru notu gsp. Jovičiću i njegovoj opciji koju zastupa, a ona je upravo ta koja je ostavlja građane BiH srpske nacionalnosti na 'cjedilu', da nećemo dopustiti laži i iznošenje neargumentovanih teza koje direktno i negativno utiču na svijest građana Sarajeva i BiH bilo koje nacionalnosti i predstavljaju jedan veoma prljav politički manevar. Pozivamo sve Građane Sarajeva da se usprotive ovakvim iznosenjima stavova i da pokažemo da gsp. Jovičić i njemu slični nemaju pravo. Sarajevo uistinu nije grad po zastupljenosti naroda građana BiH kao sto je bio prije rata. Ali odgovorno tvrdimo da i nije grad kakvim ga žele prikazati pojedini političari radi dobijanja političkih poena. Naime ovo je još jedan atak na temu zanemarivanja socijalne politike koja treba da bude prioritet za zadržavanje svih građana u BiH bilo koje nacionalnosti ili pripadnosti bilo čemu. Pokret Građanski Bunt neće trpiti neistine koje se iznose svakodnevno pa bilo od koga dolazile i blio kome one upucene bile ako imamo argumente da opovrgnemo iste te neistine", stoji u saopštenju Građanskog pokreta "Bunt".

  ______________________________________________

  ODGOVOR:

  PIŠE: Slavko Jovičić Slavuj 

  Na moju e-mail poštu, izmedju brojnih, stiglo je i pismo u kojem “Gradjanski bunt” osudjuje moju izjavu??? Pitam se koju, kad ih ima svakodnevno.  Ahaaa...radi se o mojoj reakciji na izjavu Željka Komšića da su se Srbi iz Sarajeva iseljavali iz ekonomskih razloga?! Slijedom dogadjaja, krenem u  prikupljanje potrebnih informacija i započnem ličnu “istragu” da bih saznao ko se krije iza navodno, ne znam kako bih oslovio ovu tzv. organizaciju, “Gradjanskog bunta”? I dodjem do interesantnog saznanja da ta nepostojeća organizacija sama sebe naziva “gradjanskom" opcijom?  Eto, to  do sad nisam znao da postoje i “gradjanska" udruženja i da pokreću bunt protiv mene???  Dakle, utvrdim šta? Ništa!

  Neki samozvani, sad za sad, anonimni pojedinac, koji još ne smije čak ni da se identifikuje, a eto, stavio se na čelo nepostojeće “organizacije" i mene osudjuje, odnosno moju reakciju na istup, očito miljenika tog pojedinca ili njegove "organizacije" - Željka Komšića! Kad kažem nepostojeće, onda imam na umu da ta “organizacija” nigdje nije pak ni registrovana, što je neophodna predispozicija za legalno i legitimno djelovanje  ili bilo kakve druge aktivnosti “gradjanske” provenijencije.

  Medjutim, kao i ovo saopštenje, tako i još nekoliko tekstova na blogu ove “organizacije”, napisao je, ili se kao autor potpisuje  pseudonimom, (ne)izvjesni “Kaurin”??? Koliko ja znam – na turskom jeziku ovom riječju se pogrdno nazivaju Srbi.

  No, da ne gubim vrijeme na gluposti,  želim da se samo još jednom osvrnem na bitnu činjenicu, a to je - da ova samozvana "organizacija” kao,  eto, nešto demantuje iz moje izjave vezane za uvod njihovog “demantija”??? Zaista mi nije jasno šta su to i kojim argumentima demantovali? Ipak, uuuh...imaju oni i svoj "amblem". Moram da priznam da je lijepo nacrtan!?

   Previše sam ipak bespotrebno posvetio i poklonio pažnje ovom pojedincu ili nepostojećoj “organizaciji”. Ali, imao sam vremena da čak  obratim pažnju i na ovo nebulozno “saopštenje” i to samo iz jednog jedinog razloga, a to je zato što su brojni bošnjački portali posvetili i dali ogroman publicitet “Gradjanskom buntu” i njihovom "saopštenju" i što su se, na taj način, onako jaranski, rekao bih solidarno, pridružili osudi moje reakcije na izjavu Željka Komšića.

  I sasvim na kraju - kraj!

  Ipak, još samo poruka za "Gradjanski bunt" - Buntujte i dalje!

  ******************************************

  NAPOMENA: /Tekst u kojem sam reagovao na istup Željka Komšića -  nešto ranije objavljen je i nalazi se na mom blogu, pod naslovom - ЗА СРБЕ НЕМА МЈЕСТА У САРАЈЕВУ, ЈЕР СУ НАРОД ЕНТОГ РЕДА!/

  NA LINKU:

     http://www.vesti.rs/Blog/Gradjansko-buntovanje.html

  ________________________________________________________________________________

      BLOG Slavko JOVIČIĆ SLAVUJ:

             http://sjovicicslavuj.blog.rs/blog/sjovicicslavuj

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva