Slavko Jovičić -

Наставак срамних догађаја у Сарајеву

Autor sjovicicslavuj | 24 Mart, 2009 | read_nums (652)
                    


  БАЊАЛУКА,  МАРТА /СРНА/ - Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да сви оптужени за ратне злочине морају одговарати за то, без обзира ком народу припадали.

                      НЕБОЈША РАДМАНОВИЋ    

  "Непотребно се ствара клима о заштити чланова ратног Предсједништва у БиХ који су осумњичени за ратне злочине", рекао је Радмановић реагујући на јучерашњи састанак чланова Предсједништва Жељка Комшића и Хариса Силајџића са члановима ратног  Предсједништва БиХ.

  Он је нагласио да нема ништа против овог састанка, али да би због дигнитета функције коју обављају морали бити опрезнији.

  "Могу само да претпоставим какву би лавину коментара изазвао мој сусрет са неким ко је био близак ратној власти РС", рекао је Радмановић за "Глас Српске".

  Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Душанка Мајкић сматра да тај састанак представља слијед срамних догађаја у Сарајеву.

    ДУШАНКА МАЈКИЋ

  "Ако се зна да сви припадају или лажним социјалдемократама из СДП-а или заговорницима ‘100 одсто Босне' из 1991. године ово је само једна од порука која се свакодневно из Сарајева шаље Србима и Хрватима", рекла је Мајкићева.

   Посланик у парламенту БиХ Славко Јовичић рекао је да су Силајџић и Комшић, примајући чланове ратног Предсједништва, показали какву БиХ желе.

  "То је доказ да се бошњачка и сарајевска политичка елита никада није одрекла идеја стварања унитарне БиХ", рекао је Јовичић.

    СЛАВКО ЈОВИЧИЋ

   

  У име ХДЗ БиХ, Иво Миро Јовић каже да су учесници састанка забринутији за тужбе покренуте против њих него за стање БиХ.

   ИВО МИРО ЈОВИЋ  

  "Они су имали шансу да не буде тако крвавог рата и да се договори будућност БиХ. Видимо да и сада постоје снаге са којима БиХ нема будућности. Хашки трибунал је пристрасан, домаће судство такође", рекао је Јовић и додао да је једини пут за БиХ Прудски процес.

  Комшић и Силајџић разговарали су јуче у Сарајеву са члановима ратног Предсједништва РБиХ Татјаном Љујић-Мијатовић, Ивом Комшићем, Миром Лазовићем и Ејупом Ганићем...

   

  Татјана Љујић-Мијатовић,Иво Комшић,Миро Лазовић,Ејуп Ганић

  У саопштењу Предсједништва БиХ је наведено да је повод за овај сусрет писмо које су чланови ратног Предсједништва РБиХ упутили члановима Предсједништва БиХ, у вези са Одлуком правосудних органа Србије о провођењу истраге против лица из БиХ, а на основу одлуке Тужилаштва за ратне злочине Србије и расписивања потјерница од МУП-а Србије за лицима због ратних злочина почињених над припадницима ЈНА у БиХ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva