Slavko Jovičić -

PIŠE Slavko Jovičić Slavuj: Udar na BiH

Autor sjovicicslavuj | 20 Mart, 2009 | read_nums (501)
                 Puls-kolumna
  | 20.03.2009  

  Najblaže rečeno, incident s plakatima koji su bili postavljeni na nekim mjestima u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine autorsko je djelo Svena Rustempašića, koji je prethodno danima okupirao medijski prostor i sve bošnjačke i islamske portale, s kojih je autorskim tekstovima i pamfletima javno pozivao na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

   Zaista je nepotrebno komentarisati mnoge teze kojima se bavi samozvani poznavalac istorijskih činjenica. Bolje je reći da je autor nevjerovatni falsifikator činjenica i to može da se zaključi iz svake rečenice njegovih tekstova koji slijede u nastavku. Niko Rustempašiću ne osporava da govori i piše šta god hoće o svom narodu, naravno, ako to njegov narod prihvata!

  No, moram reći da, sa aspekta srpskih nacionalnih interesa i ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine, nijedna riječ pomenutog autora nije prihvatljiva za nas Srbe!

  I novinari koji su bili prisutni samo na početku javne rasprave u kasnijim pisanijama zamjenjivali su teze. Naime, plakati su sporni, ali još više od njih sporni su bili javni istupi mnogih diskutanata koji su zloupotrijebili slobodu javnog mišljenja i govora i koji su na taj način vrijeđali mnoge narode, entitet Republiku Srpsku, pojedine političare, diplomate, itd. O tome se ovdje radi. 

  Začuđuje i to da skoro niko od novinara nije ni riječ objavio, a upravo se Sven Rustempašić prije početka javne rasprave u velikoj sali obratio predstavnicima medija i rekao sve ono što je kasnije i ponovio na zvaničnom dijelu sjednice. Najblaže rečeno, njegov govor neprimjeren je i zlonamjeran, a u nekim dijelovima bio je i prijeteći. 

  Nakon završetka javne rasprave o Amandmanu na ustavnu poziciju distrikta Brčko, ispred sale sam prisustvovao verbalnom napadu zapjenušanog Svena Rustempašića na kolegu, delegata u Domu naroda parlamenta Bosne i Hercegovine, Ivu Miru Jovića.  

  Ostrašćeni fundamentalista samo je ponavljao - Bosna i Hercegovina Republika ili rat! Šokiran, pratio sam žestoke napade i rekao sam: Nikada se neće ostvariti vaše želje, gospodine Svene! Dok posljednji Srbin živi u Republici Srpskoj, vaše ideje nikada se neće ostvariti!

   PORTAL - VESTI.RS PREUZIMA NA LINKU  

    http://www.vesti.rs/Blog/Slavko-Jovicic-Slavuj-Udar-na-BiH.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva