Slavko Jovičić -

Funkcioneri u Republici Srpskoj skromno dočekuju Novu godinu

Autor sjovicicslavuj | 2 Januar, 2009 | read_nums (536)

                          Finansijska kriza stigla i političare

  Autor: Ekipa „EuroBlica” | 29.12.2008. 

  Finansijska kriza stigla i političare

  BANJALUKA - Sudeći po tome gde će dočekati Novu godinu, i naši političari već osećaju krizu ili se plaše finanansijske neizvesnosti. Većina njih kaže da će najluđu noć provesti sa porodicom u kući. Niko od anketiranih neće otputovati na neku od atraktivnih turističkih destinacija van BiH. Tako je barem ovo opredeljenje političara u skladu sa strategijom Vlade RS koja je proglasila 2009. godinom štednje.

  Predsednik RS Rajko Kuzmanović proslaviće Novu godinu sa porodicom i prijateljima u nekom od banjalučkih restorana. „Predsednik Kuzmanović još ne zna u kojem restoranu će otići na doček. Sigurno je da će to biti u dobroj atmosferi sa članovima porodice i prijateljima”, rečeno nam je u Birou za odnose sa javnošću kabineta predsednika RS.

  U kabinetu premijera RS jedino znaju da će predsednik Vlade Milorad Dodik biti u Republici Srpskoj za vreme novogodišnjih praznika. Ne znamo gde će i s kim dočekati 2009, ali verujemo da će se njegovo društvu odlično provesti ako premijer zapeva.

  Predsednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić kaže da će Novu godinu dočekati u Banjaluci, u kući sa porodicom. „Opredelili smo se da ove godine u porodičnoj atmosferi ispratimo staru, a dočekamo Novu godinu”, kaže Ivanić.
  Efekti finansijske krize, kaže on, nisu razlog ovakvog opredeljenja.

  Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić takođe će novogodišnju noć provesti sa porodicom u kući u Brčkom. Odmor od stranačkih kolega i kućna atmosfera sigurno će mu dobro doći nakon burne godine za Srpsku demokratsku stranku koja je preživela par brodoloma.

  Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Boško Tomić slaviće sa ženom i prijateljima na Jahorini, gde ima vikendicu.
  „Bićemo u nekom restoranu, dobro ćemo se provesti, a ja odmoriti”, poručuje Tomić.

  Poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH Slavko Jovičić kaže da će 2009, kao i nekoliko dosadašnjih, slaviti sa porodicom u Palama.
  „Kako da se provodim na skupim mestima u ovako teškoj situaciji. To nije nikakva patetika, nego istina. Za onog ko ima šta jesti, svaki dan je Nova godina. Osim toga, ne znam šta bih slavio kada će iduća godina biti katastrofalna”, kaže Jovičić.

  Njegova partijska koleginica u državnom parlamentu Dušanka Majkić kaže da će Novu dočekati u Banji Vrućici u Tesliću sa porodicom i prijateljima. Naredna godina će, kaže, verovatno biti ekonomski teža, ali politički mnogo lakša od 2008.
  „Dogovor iz Pruda je odlična prilika da se BiH politički uvede u mirnije vode”, poručuje Majkićeva.

  Ekonomski tešku 2009. godinu očekuje i poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Momčilo Novaković, koji ističe da će je dočekati, takođe, kod kuće, sa porodicom.
  „U nastupajućoj godini, u političkom smislu, očekujem neuspešne političke razgovore o ključnim pitanjima u BiH, a u ličnom samo dobro zdavlje”, kaže Novaković.

  Njegov kolega iz Stranke „Radom za boljitak” Jerko Ivanković Lijanović, ističe da neće nigde iz Hercegovine, gde će staru godinu ispratiti sa porodicom i prijateljima. Od nastupajuće godine, dodaje, očekuje da „vladajuće snage donesu odluke koje će spasti građane u 2009”.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva