Slavko Jovičić -

Разговори плаћени из буџета

Autor sjovicicslavuj | 28 Septembar, 2008 | read_nums (703)

  Tekст објављује: "Европа нација"

  Линк:  http://www.evropanacija.com/?read=6423

  Генерални секретаријат Савјета министара БиХ је као одговор на посланичко питање Славка Јовичића, направио извјештај у којем се наводи да је новцем из буџета БиХ купљено 1.186 мобилних телефона плаћајући рачуне службеницима и функционерима који раде у државним институцијама.

   

   

  Јовичић је прокоментарисао резултате извјештаја: „Разумијем да има послова гдје су битне комуникације и да се мора обезбиједити телефон за више људи, као што је СИПА, теренски уреди Граничне полиције или деминери. Није ми само јасно зашто секретарице које по цијели дан сједе поред фиксног телефона морају имати мобителе и набијати рачуне по 200 КМ“, наглашавајући да ће сада тражити одговор на питање колико се троши за фиксну телефонију и је ли оправдано канцеларијским службеницима куповати мобилне телефоне и плаћати им  рачуне.

                                          

  „Када анализирате одговоре које сам добио, види се да ту нема никаквог правила. Један министар има неограничене трошкове телефона, а други има, рецимо, ограничено на 500 КМ. Директор Агенције за стране инвестиције својом одлуком сам себи ограничи на 850 КМ мјесечног трошка. Ваљда прича с инвеститорима“, каже Јовичић и додаје да су различити трошкови дозвољени за исте позиције.

  „Пратио сам ревизорске извјештаје и стално се наводи да се пробијају трошкови за телефонске рачуне. Све се то сматра мање важним дијеловима извјештаја, али ако се на скоро 2.000 телефона плаћа мјесечно од 40 до 1.000 КМ, а можда и више, онда је то доказ расипништва и јавашлука. Зато сваки ревизорски извјештај треба слати тужилаштву и хитно донијети јединствене правилнике о трошењу“, додао је Јовичић.

                                        

  Према подацима које је добио Јовичић, већина директора институција БиХ има ограничење трошкова до 500 КМ, мада има и оних којима су трошкови неограничени, попут Јакоба Финција, Директора Агенције за државну службу БиХ.

  И.Д.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva