Slavko Jovičić -

Српски посланици никада неће доносити одлуке под притиском

Autor sjovicicslavuj | 9 Jul, 2013 | read_nums (462)

   

  Тема дана

  САРАЈЕВО, 8. ЈУЛА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић поручила је данас да представници Републике Српске никада ниједну одлуку у заједничким институцијама неће доносити под притиском, поготово ако такве иницијативе долазе са улице.


  "Протести у Сарајеву су завршени како су и започели, под политичком командом једне политичке странке. Сада сумирамо резултате. Није било политичког слуха. Маса никада није донијела квалитетне промјене, па неће ни сада", рекла је Мајкићева током расправе у парламенту БиХ.

  Она је нагласила да су занемариване чињенице да су током "талачке кризе" у Сарајеву истицани непримјерени симболи, попут оних којима је "неко" желио да заговара такозвану "бившу Републику БиХ", или да тражи промјену уставног уређења, уз злоупотребу дјеце.

  "То је био једнонационални скуп бошњачког народа, чији су представници посегнули за нелегитимним средствима. То доживљавам као неку бошњачку фантазију на улици, чији су Бошњаци заправо били статисти", рекла је Мајкићева.

  Према њеним ријечима, ни закон о јединстевном матичном броју грађана БиХ неће проћи под притиском.

  Мајкићева је додала да је улога странаца и невладиног сектора у "талачкој кризи" апсолутно неприхватљива, јер тај сектор нема демократски легитимитет.

  Она је критиковала и агенције за провођење закона у БиХ, истичући да су током протеклих немилих догађаја показале да су дио потпуно неефикасног и небезбједног система, што је било евиденто у догађајима пред парламентом БиХ, гдје се поновио сценарио напада на Амбасаду САД у Сарајеву.

  --------------------------------------

  Посланик СНСД-а Милица Марковић констатовала је да су посланици парламента БиХ данас добили пуку информацију о "талачкој кризи", али не и информацију о штети која је тог дана направљена за БиХ.

  "Ваљда је сада јасно да парламент БиХ неће и не може радити под притиском. Овакви скупови и слични догађаји убудуће треба да буду организовани по закону, али прије тога треба утврдити одговорност за иницијаторе овог узалудног скупа", закључила је Марковићева.

  ------------------------------------------------------


  Славко Јовичић, посланик СНСД-а, рекао је да федерални медији током извјештавња са поменутог скупа нису били на очекиваном нивоу.

  Према његовим ријечима, многи и медији и грађани тог дана су се "огријешили" о интересе Републике Српске.

  Он је рекао да ни високи представник није тог дана оправдао своју улогу.

  Јовичић је поновио став својих колега да представници Републике Српске у институцијама БиХ никада неће донијети ниједну одлуку која није у интересу грађана Српске.

   

   http://www.srna.rs/novosti/majkic-nikada necemo donositi odluke pod pritiskom.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva