Slavko Jovičić -

SRPSKI POSLANIK: Makar me streljali neće promeniti Ustav!

Autor sjovicicslavuj | 7 Jun, 2013 | read_nums (331)

  PLANETA, 06.06.2013.


  Poslanik SNSD Slavko Jovičić rekao je da je ovo početak revolucije i promene Ustava BiH, što se nikad neće desiti

   OBA, slavko jovicic, slucaj Basic,

  Poslanik SNSD Slavko Jovičić


  SARAJEVO - Protesti koji se održavaju ispred zgrade zajedničkih institucija BiH su političke prirode i odvijaju se pod dirigentskom palicom SDA i drugih bošnjačkih stranaka, rekli su srpski poslanici koji su od jutros blokirani u zgradi Parlamenta BiH.

  Zamenik predsjedavajućeg Kluba SNSD u Parlamentu BiH Lazar Prodanović rekao je da su demonstracije nesumnjivo politički čin.

  "Zahtevi koji su upućeni od demonstranta su apsolutno političke prirode i predstavljaju pritisak na delovanje poslanike. To je protiv interesa BiH, ali jedan kontinuirani dokaz da se pritiscima želi postići više od onoga što je u skladu sa ustavom", rekao je Prodanović.

  -------------------------------------------------------------

  Poslanik SNSD Boško Tomić izjavio je da nema sumnje da su protesti politički motivisani i da su samo još jedan u nizu pritisaka na RS i predstavnike u zajedničkim institucijama.

  "Ovo je sve politički. Svi su blokirali u zgradi i niko još ne može da izađe napolje. Sednicu ne možemo da nastavimo pod ovakvim pritiskom", rekao je Tomić i naglasio da je ispred zgrade "dobro isproban scenario".

  -----------------------------------------------------------------

  Poslanik SDS Aleksandra Pandurević ocenila je da je protest maslo bošnjačkih političkih partija i linč na poslanike iz RS. 

   -----------------------------------------------------------------

  Poslanik SNSD Slavko Jovičić rekao je da smatra da protesti ispred Parlamenta nemaju veze sa donošenjem zakona o jedinstvenom matičnom broju. Jovičić je kazao da se iza svega nalazi druga pozadina, ali nije htio precizirati koja.

  "Neću nikoga da optužujem i govorim ko stoji iza ovoga, ali ovo nema veze sa zakonom o JMB. Vrše pritisak iz nekih drugih razloga, da se nešto drugo prihvati, što nikad neće biti prihvaćeno. Mogu protestovati koliko hoće, ja nemam ništa protiv, ali nikoga ne smiju držati u blokadi", kazao je Jovičić.

  On je dodao da protestima niko nije riješio ništa.

  "Ovo je početak revolucije i promene Ustava BiH, što se nikad neće desiti, taman da mene ubiju i streljaju, ovde se to nikad neće desiti. Oni samo rade protiv BiH i ruše Parlament", kazao je Jovičić.

  Poslanici SDA slobodno ulaze i izlaze iz zgrade. Žene iz SDP pridružile se protestima. Sve liči, kako kažu, na 1991..

   http://www.kurir-info.rs/srpski-poslanik-makar-me-streljali-nece-promeniti-ustav-clanak-

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Najnovije...

Kategorije

Arhiva