Slavko Jovičić -

Мајкићeva критиковала Министраство иностраних послова

Autor sjovicicslavuj | 24 Maj, 2013 | read_nums (359)

  САРАЈЕВО, 23. МАЈА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић критиковала је данас Министраство иностраних послова БиХ јер више од годину дана није добила одговор на посланичко питање о ситуацији у том министарству и дипломатско-конзуларној мрежи БиХ.

  "Прије годину сам упутила иницијативу у вези са овим питањем, али иако је то била обавеза Министарства иностраних послова БиХ, још нисам добила одговор", рекла је Мајкићева на сједници Представничког дома, у дијелу који се односи на посланичка питања.

  Она је истакла да је ово други мандат како тражи одговор на постављено питање и изразила сумњу да одговора неће бити још дуго.

  Према њеним ријечима, министар иностраних послова БиХ не одговара на то питање, него одговор припремају његови помоћници, који се правдају застојем у Предсједништву БиХ. "Веома сам разочарана оваквим понашањем извршне власти према парламенту БиХ", рекла је Мајкићева.
  Она је поновила захтјев да у законском року добије одговоре и из Министарства одбране БиХ, на шта чека већ дуже вријеме.

  -------------------------------------------------
  Ни њен страначки колега Бошко Томић није задовољан начином на који посланици добијају одговоре на одређена посланичка питања од појединих надлежних институција, тако да су приморани да, или понављају питања или да одговоре траже на другим адресама.

  Он је Савјету министара БиХ упутио ново питање о томе ко врши контролу квалитета и усклађеност на тржишту БиХ робе широке потрошње, посебно електроматеријала и техничких уређаја, који су претежно лошег квалитета и предствљају опасност за безбједност грађана.

  --------------------------------------------------
  Примједбе на начин на који институције одговарају на посланичка питања упутио је и посланик Савеза за бољу будућност БиХ Емир Кабил, незадовољан одгвором на питање у вези са анализом присуства токсина и штетних материја у храни у БиХ, односом према заштити здравља људи.

  -----------------------------------------------------------
  Ни Саша Бурсаћ из СНСД-а није био задовољан одговором на питање у вези са електрификацијом дијела општине Бихаћ, који је некад припадао општини Дрвар, јер му је из ресорног министарства одговорено да се још не зна када ће села и насеља у овом подручју добити струју, на шта чекају скоро 20 година.

  Он је преформулисао своје посланичко питање и запитао колико избјегличких породица у БиХ и даље у 21. вијеку живи без електричне енергије, истичући да одговор очекује од Савјета министара БиХ и Министарства за људска права и избјеглице БиХ.
  --------------------------------------------
  Славко Јовичић из СНСД-а обновио је своје питање из прошлог мандата, које је упутио Министарству правде у БиХ, када ће бити припремљен закон о сајбер криминалу, који све више доноси непријатности и представља опасност за грађане у БиХ, без обзира на њихов статус или професију.

  "Не залажем се за цензуру портала који садрже непримјерене поруке и `најпрљавије` псовке, него за истинску заштиту морала, достојанства и људских права уопште", појаснио је Јовичић.
  -------------------------------------------
  Предсједавајући Клуба посланика СДА БиХ Асим Сарајлић покренуо је иницијативу да се на сљедећој сједници парламента министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић изјасни о наводима које је у "Вечерњем листу" изнио против члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића тешко га оптужујући за незаконит рад и више криминалних радњи.

  http://www.srna.rs/novosti/majkiceva-kritikovala-ministarstvo-inostranih-poslova

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva