Slavko Jovičić -

Slavuj: Nekima smeta istina o donacijama!

Autor sjovicicslavuj | 29 Mart, 2013 | read_nums (481)

  Istočno Sarajevo 29. 03. 2013

  Ostavka - Slavko Jovičić više nije član Istražne komisije Parlamenta BiH

  Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Slavko Jovičić Slavuj rekao je za Press RS da je podneo ostavku na članstvo u komisiji koja je istraživala gde su nestale milijarde maraka donacija za BiH, jer više nije želeo da radi pod stalnim opstrukcijama dela bošnjačkih političkih partija koje ne žele da istina o proneverama izađe na videlo.

   
   
   
   
  INDIKATIVNO JE DA SDA ŽELI DA ODEM Slavko Jovičić
   
   
  Jovičić naglašava da komisija nije uspela da natera bezbednosne institucije da se počnu mešati u svoj posao, iako je od Parlamenta BiH dobila naredbodavni karakter.

  - Nije bilo volje među ostalim članovima, a sama činjenica da sednica komisije nije sazvana četiri meseca dovoljno govori. Opstrukcije su počele i u prošlom sazivu i bilo je očigledno da je Sarajevo protiv te istrage.

  Podsećam da se radi o milijardama maraka. Insistirao sam da se stvari isteraju do kraja, ali podrške nije bilo. I pored svega, nisam tražio istragu o donacijama koje su islamske zemlje davale za izgradnju džamija, ali moralo se istražiti sve ono što je dolazilo na račune institucija. Gde je završio toliki novac?

  S obzirom na to koliko je donacija stiglo, danas u BiH ne bi smelo da bude ni kolektivnih smeštaja, a sva sela bi imala struju i puteve. Naravno, od toga nema ništa, jer su pare završile u privatnim džepovima - kaže Jovičić.

  On dodaje da je glasanje u Parlamentu o njegovom zahtevu za ostavku bilo vrlo indikativno, jer je praktično pokazalo ko je za, a ko protiv istrage.

  - SBB i SBiH su bile protiv ostavke, a SDA je bila - za. Može se naslutiti ko se obradovao i ko ne želi da se to klupko počne razmotavati. Ušao sam u tu priču iz najboljih namera, ali ne želim da budem deo ekipe koja se proziva u javnosti kako ništa ne radi.

  Nisam tamo bio radi naknade, jer to je jedina ad hok komisija koja naknade nije ni primala. Hteo sam da radimo, ali drugi to nisu hteli. Utvrdili smo mnogo toga, ali onda je sve stalo. Zar nije dovoljna informacija o 263 nevladine organizacije koje su ovde očigledno oprale novac, a danas ih ni Interpol ne može naći, da se cela stvar zakotrlja - pita se Jovičić.

  Žarko Marković

   http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story//Slavuj Nekima smeta istina o donacijama!

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva