Slavko Jovičić -

Obezbeđenje mislilo da im je šef otrovan!

Autor sjovicicslavuj | 3 Novembar, 2012 | read_nums (437)

   

                                    Sarajevo 03. 11. 2012

  lider sdp-a izazvao nezapamćenu dramu

  Drama dramu stiže! Tek što su iz bolnice“Koševo“ saopštili da je Zlatku Lagumdžiji u FTV-a „Dnevnik D“ pozlilo zbog visokog pritiska, što je i bio razlog njegovog naprasnog napuštanja studija, izvori Pressa RS tvrde da je odmah posle ovog neuobičajenog događaja među saradnicima i pratiocima lidera SDP-a zavladala velika panika, izazvana strahom da je njihov šef otrovan u prostorijama televizije u kojoj je status omiljenog gosta izgubio posle potpisivanja sporazuma sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, što je i bila tema prekinutog intervjua.

  Šta mu bi?... Zlatko Lagumdžija napušta studio dok voditeljka gleda u papir sa pripremljenim pitanjima
   
  Prema tvrdnjama istih izvora, momci iz Lagumdžijine pratnje uspaničili su se čim je njihov usred emisije zatražio čašu vode i nestao iz kadra, napuštajući studio. Kada im je rekao da mu nije dobro i da pozovu lekarsku pomoć oni su uskočili u automobile i ubacili ga u nameri da što pre stignu do bolnice.

  - Saradnici i pratioci u tom trenutku su se uplašili mogućnosti da je Lagumdžija otrovan u prostorijama FTV-a. U žurbi da stignu do bolnice, ali i panici zbog neočekivanog događaja, došlo je do sudara dva automobila iz Lagumdžijine pratnje pred ulazom u bolnicu. Ipak, pričinjena je samo materijalna šteta na vozilima. Niko nije povređen, pa je Lagumdžija ubrzo primljen u bolnicu, gde su lekari utvrdili da mu je skočio pritisak zbog premora - kaže izvor Pressa RS upućen u preksinoćnja dešavanja.

  Prema njegovim rečima, na pogoršanje Lagumdžijinog zdravstvenog stanja sigurno je uticao i gard voditeljke „Dnevnika D", koja jcelo vreme insistirala da joj on odgovara na insinuacije i optužbe kojima ovih dana javnolst zasipaju Sulejman Tihić i njegovi saradnici iz SDA. Nema sumnje da na sceni imamo skandalozno ponašanje novinara i urednika tog javnog servisa, koji svakodnevno demonstrira pristrasnost, pa čak i bezobrazluk. Verujem da će ovo što se desilo Lagumdžiji biti povod da se u nadležnim institucijama otvori temeljna rasprava o radu FTV-a - kaže naš sagovornik.

  Povod za niz teških pitanja na koja je Lagumdžija u četvrtak uveče morao da odgovara u intervjuu za „Dnevnik D" FTV-a je sporazum SDP-a i SNSD-a o dvogodišnjoj programsko - projektnoj saradnji, koji je većina sarajevskih medija i političara dočekala na nož. Lagumdžija je morao da se brani od optužbi da je, sklapajući sporazum sa Miloradom Dodikom izdao BiH i da je ojačao entitete nauštrb državnih institucija.

   U trenutku kada je odgovarao na pitanje o dogovorenim izmenama Izbornog zakona BiH, Lagumdžija je naglo zastao i zatražio čašu vode. Ubrzo je ustao i napustio studio. Tek tada novinarka je prekinula i odjavila emisiju zbog „vanrednih okolnosti".

  -------------------------------------------

  Duško Vejnović: Ovde sve je moguće

  Profesor Fakulteta za bezbednost u Banjaluci Duško Vejnović za Press RS kaže da je reakcija Lagumdžijinog obezbeđenja i njihov strah o mogućem trovanju njihovog šefa potpuno logična, budući da su strasti u Federaciji dovedene do usijanja Posle potpisivanja sporazuma SNSD-a i SDP-a.
  - Ovde ništa ne treba da nas iznenadi, pa čak ni to da će pojedinci svoje političke neistomišljenike pokušati fizički da eliminišu. Kao stručnjak za pitanja bezbednosti uvek posebno ističem potrebu da oni koji obavljaju visoke javne funkcije mnogo ozbiljnije prilaze problemu lične bezbednosti. Nažalost, stekao sam utisak da se mnogi po tom pitanju prilično neodgovorno ponašaju i da svesno ili nesvesno zaobilaze strogo propisane procedure. U slučaju Lagumdžije dokazano je da nije bilo trovanja, ali niko ne može da tvrdi da su takve stvari nemoguće u zemlji kakva je BiH - smatra Vejnović.
  ---------------------------------------------------

  Član Predsedništva SDP BiH Slobodan Popović smatra da u uzavreloj političkoj atmosferi, kakva je nastala nakon postizanja dogovora između Dodika i Lagumdžije, verovatno postoje i oni koji su svoje lične frustracije i nezadovoljstvo spremni da iskažu i na najradikalniji način.

  - Zgrožen sam mogućnošću da postoje oni koji su zbog drugačijeg mišljenja spremni na likvidaciju političkih protivnika. Ali, u atmosferi stalnih trzavica svestan sam da ima i onih koji bi da stvari rešavaju na neki drugi način, potpuno neshvatljiv normalnom ljudskom umu - kaže Popović.

  --------------------------------------------------------------

  Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Slavko Jovičić kaže da je potpuno neukusno spekulisati o razlozima koji su doveli do nečijeg zdravstvenog kolapsa.

  - Meni je kao posmatraču najzabavnija bila reakcija voditeljke FTV-a, koja je prebledelog Lagumdžiju povlačila za rukav kao da traži 100 maraka! Šalu na stranu, ali zaista ne želim da ulazim u rasprave o nečijem zdravlju i o razlozima Lagumdžijinog naprasnog napuštanja emisije u kojoj je gostovao - poručuje Jovičić.

  Ekipa Pressa RS

  http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/Obezbenje mislilo da im je šef otrovan


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva